Wat geef je iemand die voor het eerst op zichzelf gaat wonen?

Je eigen stek. Of je nu huurt of koopt, of het om een heus huis gaat of om een bescheiden studio: de eerste keer alleen wonen is een mijlpaal in je leven. Voor het eerst ben je helemaal zelfstandig, kan je zelf beslissen hoe je interieur er gaat uitzien of wat je doet in je huis. Je hoeft met niemand rekening te houden. Enkel met jezelf.

Een eerste eigen woning is iets om te vieren. Mensen geven vaak een housewarming voor familie en vrienden, met de bedoeling om de nieuwe woonst voor het eerst te bewonderen. Een housewarming is een feestje en daar horen dus cadeautjes bij. Maar wat geef je iemand die net alleen is gaan wonen?

Praktische cadeaus

Iemand die net verhuisd is, heeft wellicht flink wat geld uitgegeven. Verhuizen is duur. Een huis verven en inrichten kan best wat kosten. Daarom is een praktisch cadeau altijd een goed idee bij een housewarming. Denk aan een keukenapparaat zoals een goede mixer of aan huistextiel zoals beddengoed.

Natuurlijk hoeft een praktisch cadeau niet alleen maar praktisch te zijn. Je kan het aangename aan het nuttige koppelen. Geef bijvoorbeeld een set badhanddoeken van goede kwaliteit met initialen. Zachte, dikke handdoeken voelen heerlijk luxueus aan en vormen daarom een geweldig cadeau voor een housewarming.

Iets extra

Mensen die voor het eerst alleen wonen, hebben meestal de basisspullen wel in huis. Maar vaak zijn die basisspullen – wel ja – basis. Basisspullen zoals potten en pannen gaan een paar jaar mee, maar daarna gaan ze vaak stuk.

Een set goede, kwalitatieve huishoudproducten vormen een geweldig cadeau voor iemand die voor het eerst alleen woont. Denk aan een kookpot van Le Creuset. Deze gietijzeren potten zijn niet goedkoop, maar als je ze goed verzorgt, gaan ze je hele leven mee. Het voedsel dat je in degelijke potten en pannen klaarmaakt, smaakt bovendien écht beter.

Een vleugje stijl

Een huis inrichten gebeurt zelden in één week tijd. Vaak kiezen mensen voor een kleurtje op de muren en voor een aantal leuke meubels, maar voor een woning een echte thuis wordt, is er vaak al wat meer tijd verstreken.

Geef je liever niets praktisch cadeau, dan kan je kiezen voor iets moois. Iets waarmee een woning net dat beetje gezelliger wordt. Het minimalistische merk Ferm Living heeft een uitgebreide collectie spullen om een huis aan te kleden. Je vindt er wel wat voor ieders smaak. Al wat jij moet doen, is kiezen.

Gerelateerde artikelen