Zo geef je je woonkamer eenvoudig een make-over

Ben je uitgekeken geraakt op je woonkamer? Dat is maar wat jammer! Het is namelijk toch wel de ruimte in huis waar je vaak te vinden bent. Gelukkig kun je op vrij eenvoudige wijze zorgen voor aanpassingen in de woonkamer, zodat de kamer weer als nieuw lijkt. Waar je allemaal aan kunt denken? Dít zijn handige voorbeelden.

Nieuwe meubels

Goede meubels zijn onmisbaar in de woonkamer. Heb je een bank die eigenlijk niet meer zo comfortabel is, na jarenlang gebruik? Of ben je de eetkamerstoelen echt eens een keertje zat? Je doet er goed aan om voor nieuwe meubels te kiezen. Ga het liefst voor kwaliteit. We denken aan de designs van Bert Plantagie, zoals een Bert Plantagie eetkamerstoel. Dit zijn meubels die zeker opvallen in de ruimte. Een Bert Plantagie eetkamerstoel staat bekend om de tijdloze en stijlvolle look, passend bij verschillende woonstijlen. Dat maakt meteen dat de Bert Plantagie eetkamerstoel in zoveel woonkamers goed staat.

Andere lampen

Je hebt misschien het idee dat de lampen in huis enkel een praktisch doel dienen. Je hebt verlichting immers nodig, anders zie je ’s avonds niets. Maar vergeet niet dat de lampen in huis ook veel kunnen doen voor de look en feel. Zéker als je mooie lampen kiest, waar je graag tegenaan kijkt. Denk eens kritisch bij jezelf na: ben je nog blij met de lamp aan je plafond? Of hoe zit het met de staande lamp in de hoek bij de bank? Een nieuwe, unieke lamp kan veel veranderen.

Wissel van gordijnen

Gordijnen, nog zo’n praktisch onderdeel van de kamer. Hier geldt tevens dat andere gordijnen een heel nieuw aanzicht kunnen verzorgen. Haal bijvoorbeeld jaloezieën weg, en vervang ze voor sfeervollere stoffen gordijnen. Heb je al stoffen gordijnen? Dan kan een andere kleur wonderen doen. Of denk aan de materiaalsoort – zo zijn fluwelen gordijnen momenteel enorm in trek. Deze gordijnen hebben namelijk een sprekende uitstraling, voor meer karakter in huis.

Nieuwe kleur op de muur

De muur vormt een groot oppervlakte in de woonkamer. In veel woningen is die muur simpel, in de kleur wit. Je kunt er echter veel meer mee! Verf de muur eens in een andere kleur. Een felle kleur is een optie, al is dat wel gauw erg bont. Denk misschien eerder aan donkerblauw of donkergroen, of juist een lichtere kleur zoals oudroze.

Andere accentkleur

Vind je het wat heftig om de hele muur van een andere kleur te voorzien? Je kunt het ook op subtielere wijze aanpakken, door een nieuwe accentkleur te kiezen in de woonkamer. Deze kleur kun je terug laten komen in de accessoires in de ruimte bijvoorbeeld. Ga hier het liefst wel voor een wat opvallendere kleur, zoals terracotta of lila.

Verandering radiatorombouw

Tot slot, een tip waar we niet altijd direct aan denken: doe iets aan de radiatorombouw in de woonkamer. Als je nu nog geen ombouw hebt staan, of een ombouw waar je niet blij mee bent, is dit absoluut een aanrader. Zo is de radiator niet langer in zicht – want zeg nu eerlijk, zo mooi ziet een radiator er niet uit. Een sierlijke ombouw, van hout bijvoorbeeld, zorgt voor een wereld van verschil.

Gerelateerde artikelen