Wat zijn pvc tegels en wat zijn de voordelen?

Pvc vloeren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Hierdoor kiezen veel mensen voor een pvc vloer wanneer er een nieuwe vloer moet komen. Neig je ook naar pvc vloeren? Dan moet je voor jezelf bepalen of je stroken of tegels wilt. Veel mensen kiezen voor stroken, maar toch groeit ook de populariteit van pvc tegels. Daarom duiken we in deze tekst dieper in op pvc tegels. Wij vertellen jou wat dit precies voor een vloer is en lichten aansluitend de voordelen van deze pvc vloeren uit. Op deze manier kun jij bepalen of pvc tegels iets voor jou zijn.

Wat zijn pvc tegels precies?

Wanneer we het over pvc vloeren hebben, denken veel mensen aan stroken. Toch kun je ook voor pvc tegels kiezen. Deze twee vloersoorten vertonen veel overeenkomsten met elkaar, maar hebben ieders een andere vorm. Zo zijn de stroken smal en langwerpig, terwijl de tegels juist breed en vierkant zijn. Hierdoor creëer je een robuustere uitstraling met pvc tegels dan met pvc stroken.

Stenen vloertegels en pvc tegels hebben behoorlijk wat overeenkomsten. Toch verschillen ze ook behoorlijk van elkaar. Zo zijn pvc tegels bijvoorbeeld een stuk minder dik dan de vloertegels van steen. De meeste pvc tegels zijn slechts een paar millimeter dik, terwijl vloertegels al snel minimaal één centimeter dik zijn. Door de geringe dikte zin pvc tegels uitstekend te combineren met vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat pvc tegels minder koud aanvoelen dan standaard vloertegels. Hierdoor is er sprake van een verhoogd wooncomfort als je kiest voor pvc vloertegels.

De voordelen van pvc tegels

Nu je weet wat pvc tegels zijn, wordt het tijd om voor jezelf te bepalen of deze vloerbedekker iets voor jou is. Heb je nog niet eerder pvc op de vloer gehad? Dan vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. In dat geval kun je vast en zeker nog wel wat hulp gebruiken. Daarom zetten wij hier de grootste voordelen van pvc tegels op een rijtje:

1. Niet breekbaar
Een eerste voordeel van pvc tegels is dat deze niet breekbaar zijn. Dit is bij tegels van steen wel het geval. Een stenen tegel kan bijvoorbeeld breken wanneer je hier iets hards op laat vallen. Bij een pvc vloertegel hoef je hier niet bang voor te zijn. Doordat deze tegel gemaakt is van een flexibel materiaal, zal hij nooit breken.

2. Geluiddempend
Doordat standaard vloertegels gemaakt worden van steen, ontstaat er vaak een geluid wanneer je over deze tegels loopt. Dit is niet het geval als je voor pvc tegels kiest. Deze tegels worden vastgelijmd op de ondervloer, waardoor er geen ruimte onder de vloer zit. Kies je voor click pvc tegels? Dan wordt er een speciale ondervloer aangebracht. Het maakt dus niet uit welke variant van pvc tegels je kiest, ze zijn stuk voor stuk geluiddempend.

3. Geschikt voor iedere ruimte in huis

Wanneer we het over pvc tegels hebben, denken veel mensen dat deze tegels uitsluitend geschikt zijn voor de woonkamer, keuken of slaapkamer. Hier kun je inderdaad prima pvc vloertegels leggen. Toch is deze vloerbedekker ook uitermate geschikt voor andere ruimtes in huis, zoals het toilet. Daarnaast zien we steeds vaker pvc vloeren in de badkamer. Hier kun je prima pvc tegels leggen, want deze vloerbedekker is namelijk waterbestendig. Een plasje water blijft op de vloer staan en je kunt de tegels probleemloos dweilen.

Gerelateerde artikelen