Welke fauteuil is geschikt voor jou?

Er zijn veel verschillende soorten fauteuils en daarom is het soms moeilijk om er één te kiezen die geschikt is voor jou. Daarom willen we je in deze blog wat tips en tricks geven bij het kiezen van een fauteuil. De meest voorkomende fauteuils zijn de relax fauteuil, de oorfauteuil, de draaifauteuil en de hippe fauteuil.

Materiaal

Voordat je denkt aan welke soort fauteuil je wil is het goed om te bepalen van welke materiaal je de fauteuil wil. De meest gebruikte materialen zijn leer en stof, maar er zijn ook nog andere variaties mogelijk. Hoe de fauteuil aanvoelt wordt voor een groot deel bepaald door het gebruikte materiaal.

Relaxfauteuil

Zoals de naam al doet vermoeden is een relaxfauteuil heel geschikt om lekker in te relaxen. De relaxfauteuil wordt gekenmerkt door de hoge mate van comfort en een aantrekkelijker uitstraling. Bij de relaxfauteuil is in veel gevallen een voetleuning inbegrepen, waardoor je achterover kan liggen met je voeten omhoog. Daarbij zijn er meestal armleuningen en een lange leuning zodat je helemaal kan wegzakken in de fauteuil. Als je op zoek bent naar een unieke fauteuil is het een goed idee om eens de collectie van Profijt Meubel te bekijken voor wat inspiratie.

Oorfauteuil

De oorfauteuil kenmerkt zich door de lange leuning die de vorm van een oor heeft. Aan beide kanten steeds de leuning een stukje uit en de leuning is meestal recht. Hierdoor zit je automatisch in een goede houding wanneer je in de fauteuil zit. Het is een aanrader om ook voor een voetenbankje te gaan wanneer je voor een oorfauteuil gaat, aangezien die meestal niet aan de fauteuil vast zit zoals bij de relaxfauteuil het geval is.

Draaifauteuil

Een draaifauteuil is een fauteuil waarmee gedraaid kan worden terwijl je erop zit. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een kleinere kamer hebt waar je wel optimaal gebruik van wil kunnen maken. Zo kan je naar de tv toe draaien maar ook comfortabel aan de tafel werken zonder dat je steeds de stoel moet verplaatsen.

Inspiratie

Om inspiratie op te doen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je online rondkijken op de webshops van de verschillende winkels, of je kan gewoon eens een winkel binnenlopen en daar eens rondkijken. Woon je in noord Nederland? Dan is het een echte aanrader om eens rond te kijken op de woonboulevard Groningen. Met een verscheidenheid aan winkels is er voor iedereen wel iets te vinden.

Gerelateerde artikelen