Hoe worden gietvloeren geplaatst en door wie?

Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. Maar hoe worden gietvloeren eigenlijk geplaatst en door wie? In dit artikel zullen we de stappen bespreken die worden gevolgd bij het plaatsen van gietvloeren en de professionals die betrokken zijn bij het installatieproces.

Voorbereiding van de ondervloer

Voordat een gietvloer kan worden geplaatst, is een goede voorbereiding van de ondervloer essentieel. De ondervloer moet vlak, schoon en vrij van vuil, stof en eventuele oneffenheden zijn. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de ondervloer te egaliseren of te repareren voordat de gietvloer kan worden aangebracht. Dit wordt meestal gedaan door professionele vloerders of stukadoors.

Primer en hechtlaag aanbrengen

Na de voorbereiding van de ondervloer wordt er een primer aangebracht om de hechting van de gietvloer te verbeteren. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed hecht aan de ondervloer.

Mengen en aanbrengen van de gietvloer

Het mengen van de gietvloer gebeurt meestal ter plaatse. De exacte samenstelling kan variëren afhankelijk van het type gietvloer en de fabrikant. Het mengproces vereist nauwkeurigheid om de juiste verhoudingen te bereiken. Vervolgens wordt de gietvloer in meerdere lagen aangebracht met behulp van speciale gereedschappen zoals een spaan of rakel. Dit vereist vakmanschap en ervaring.

Afwerking en bescherming

Na het aanbrengen van de gietvloer wordt deze zorgvuldig afgewerkt. Dit kan het egaliseren van de vloer, het aanbrengen van een toplaag of het polijsten omvatten, afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Vervolgens wordt de gietvloer beschermd met een sealer of coating om de duurzaamheid te verhogen en de vloer te beschermen tegen slijtage.

Nazorg en onderhoudsinstructies

Na de installatie van de gietvloer zullen de professionals je voorzien van nazorg- en onderhoudsinstructies. Dit kan het vermijden van zware belasting gedurende een bepaalde periode, het regelmatig reinigen en het gebruik van geschikte reinigingsmiddelen omvatten. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen om de duurzaamheid en levensduur van de gietvloer te waarborgen.

Het plaatsen van gietvloeren is een proces dat nauwkeurigheid, vakmanschap en ervaring vereist. Het wordt uitgevoerd door een team van professionals, waaronder vloerinstallateurs, stukadoors en experts in vloerafwerking. Door de juiste voorbereiding, het mengen en aanbrengen van de gietvloer en de afwerking met een beschermende laag, wordt een duurzame en aantrekkelijke vloer gecreëerd. Het is belangrijk om te werken met betrouwbare en ervaren professionals om ervoor te zorgen dat de gietvloer correct wordt geïnstalleerd en voldoet aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Wil jij een gietvloer in Arnhem of een SUELO gietvloer plaatsen? Kijk snel op de website van SUELO.

Gerelateerde artikelen