Woonkamer in kerstsferen brengen? Dit zijn de trends!

Binnenkort is het weer kerst en dat betekent dat het tijd is om je woonkamer weer helemaal in kerstsferen te brengen. Dit klinkt als een makkelijke klus, maar vergis je niet! Veel Nederlanders vragen zich namelijk af hoe je dit op een unieke en strakke manier kunt vormgeven. Daarom vertellen we je in dit artikel wat de trends zijn op het gebied van kerstdecoratie in de woonkamer. Maak dus gebruik van onze tips als je een ruimte wilt waar je je helemaal in thuis voelt tijdens de feestdagen!

Sfeervolle Lemax kersthuisjes

Een van de leukste tips die we je kunnen geven om je woonkamer in kerststemming te brengen, is door een aantal Lemax kersthuisjes te kopen. Deze zijn erg sfeervol en romantisch en geven je woonkamer meteen een intieme en gezellige touch! De huisjes zijn verkrijgbaar met interne of externe verlichting en geven iedere plek in je huiskamer meteen een kerstgevoel. Een voordeel van deze Lemax huisjes is dat ze relatief goedkoop zijn. Je kunt er dus gerust meerdere van kopen om je huis te versieren en ze staan ook niet mis in andere delen van je woning. Zet ze bijvoorbeeld ook in je slaapkamer of toilet om deze ruimtes ook in kerststemming te brengen!

Kerststukjes

Ook kerststukjes mogen uiteraard niet ontbreken. Kerststukjes zijn gedecoreerde dennentakken met accessoires zoals een goudkleurige bel of een rode kaars. Zet de kerststukjes bijvoorbeeld op het dressoir of op je eettafel. Het voordeel van kerststukjes is dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken! Maar als je niet zo creatief bent, dan zijn ze ook kant-en-klaar te koop.

Ga los met een versierde kerstboom

Kerstmis is niet compleet zonder een kerstboom. De kerstboom is wereldwijd namelijk het symbool voor de feestdagen in december! Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen komen helemaal in de kerststemming door een mooi versierde kerstboom midden in de huiskamer. Het maakt niet uit of je een kunstboom hebt of een echte kerstboom uit de natuur, want kunstbomen zien er tegenwoordig ook prachtig uit. Versier de boom met kerstballen, slingers en lampjes om een echte sfeermaker te creƫren.

Kerstverlichting om het compleet te maken

Verlichting speelt een grote rol met kerst. Lampjes maken de boel namelijk extra gezellig! Ieder jaar kom je dan ook allerlei mogelijkheden tegen op het gebied van kerstverlichting. Helaas kost verlichting wel veel energie. Daarom zijn we maar al te blij dat er nu ook led-lampjes zijn die warme kleuren afgeven. Deze kun je dus prima gebruiken als sfeervolle kerstverlichting. Led is een stuk energiezuiniger en daarom ook flink wat duurzamer. Steek ook meteen een aantal kaarsen aan om het helemaal compleet te maken. Als je een haardvuur hebt, dan is het helemaal mooi!

Bron afbeelding: woonnews.nl

Gerelateerde artikelen