Je huis opgeruimd houden: zo doe je dat

Een opgeruimd huis geeft je een fris en opgeruimd gevoel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw woning netjes opgeruimd houdt zonder iedere dag uren kwijt te zijn aan het opruimen? We geven je een aantal praktische en creatieve tips!

Installeer planken aan de muur

Of het nu om de keuken of de woonkamer gaat: planken geven je extra opbergruimte zonder vloeroppervlak in beslag te nemen. Plaats wat manden of bakken op de planken om kleine spulletjes snel in op te kunnen bergen, en geef ze eventueel zelfs een benaming zodat je precies weet wat je waar kunt vinden.

Ga op zoek naar een mooie opbergmand

Je kunt een opbergmand bestellen die bij ieder interieur past: en zo’n mand is ongelooflijk handig. Je kunt er het speelgoed van de kinderen in kwijt, de dekens en kussens in de woonkamer, je schoenen in de hal of zelfs de potten en pannen in de keuken. Naast functioneel is zo’n opbergmand natuurlijk ook hartstikke mooi. Schaf je een stevige aan, dan kun je deze ook nog eens gebruiken als (kinderzitje of bijzettafeltje!

Een plekje voor alles

Zorg dat je in je woning een plekje voor alles hebt; en dan vooral de items die regelmatig rondslingeren. Manden, bakjes, planken, lades: het maakt niet uit wat je gebruikt. Wanneer er in iedere ruimte een ‘plekje’ te vinden is, weet je ten eerste waar je alles terug kunt vinden en zorg je ervoor dat je huis opgeruimd blijft. Een kast met lades in de hal is bijvoorbeeld ideaal voor schoenen, sleutels en winter items, en een aantal planken met mandjes in de woonkamer zijn weer perfect voor items als kaarsjes, woonaccessoires of zelfs de afstandsbediening.

Doe een dagelijkse check

Wanneer je thuis bent kan er gedurende dag toch snel rommel ontstaan: ook wanneer je volop opbergmogelijkheden heeft. Neem tegen het einde van de middag even een momentje om je huis door te lopen en alle rommeltjes van de dag op de bijbehorende opberg locatie op te bergen. Zo ziet je huis er in een handomdraai weer opgeruimd uit en kun je de volgende ochtend vol energie opstaan!

Plaats spiegels

Hoewel spiegels er niet voor zorgen dat je huis daadwerkelijk opgeruimd is, zorgen ze er wel voor dat je huis ruimer aanvoelt. Hoe groter en frisser een ruimte aanvoelt, hoe minder snel je het gevoel hebt dat alles een rommeltje is. En ook dat helpt om je huis overzichtelijk en rommel-vrij te houden!

Gerelateerde artikelen