Zó geef je je interieur een luxe uitstraling!

Houd je wel van wat klasse en stijl in huis? Dat kun je zeker terug laten komen in de woning! Met de juiste keuzes kies je namelijk voor een luxe interieur. Zo creëer je je droomhuis. Ben je benieuwd hoe je het voor elkaar krijgt om in pracht en praal te leven? We delen onze tips.

De juiste verlichting

Verlichting doet veel voor je woning. Als je nu gewoon maar hier en daar een simpele lamp hebt hangen, is het tijd voor verandering. Kies voor een lichtplan, waarmee je bepaalde hoeken en centrale punten in je woning kunt uitlichten. Van sfeervol licht boven de eettafel tot een spotje op een schilderij: neem alles hierin op. Ook de lampen tellen uiteraard mee. Met een design hanglamp kies je voor een luxe uitstraling. Of je ‘m nu in een klassieke look of een vintage stijl kiest: dat is natuurlijk aan jou. Een mooie hanglamp keuken maakt van de eethoek dé belangrijkste plek in je interieur. Daar heb je duidelijk over nagedacht!

Kleurgebruik bij een luxe interieur

Neem ook zeker het kleurgebruik mee bij het samenstellen van je luxe interieur. Of het nu gaat om de kleur van de muur of de kleur van de meubels: alles telt mee. Welke kleuren passen er het best bij een luxe woning? We denken direct aan een moody sfeer. Kies voor donkere kleuren, zoals donkerblauw, -grijs en -bruin. Ook bordeauxrood is een perfecte optie! Deze kleuren staan voor klasse: precies waar je naar op zoek bent. Als accentkleur kun je denken aan goud. Het goud springt namelijk direct in het oog: dat vormt een beeldig contrast met de donkere kleuren.

Luxe meubels in huis

Naast het licht en de kleuren draait het uiteraard ook om de spullen in je luxe woning. Design meubels mogen niet ontbreken! Ga het liefst voor echte design meubels, die helemaal in het straatje passen. Vandaag de dag zijn er echter tevens veel mooie meubels met een design look, die het mogelijk maken om met elk budget een luxe interieur samen te stellen. Nog een goede optie? Dat zijn tweedehands design meubels! De spullen van een hoogwaardige kwaliteit kunnen meestal namelijk nog prima een ronde mee. Ga verder na welke meubels je het belangrijkst vindt in huis. Is dat de bank, het bed of de eettafel? Om maar wat te noemen! Zo kun je ze stuk voor stuk in een luxe jasje in huis halen.

Kunst in je woning

Kunst past absoluut in een luxe interieur. Het maakt daarbij niet zozeer uit of het gaat om klassieke of moderne kunst: het is immers maar net waar je smaak naar uitgaat. Houd aan de wand plek vrij voor een fraai schilderij. Meerdere schilderijen ophangen is natuurlijk ook een optie. Wist je dat je kunst kunt lenen? Zo is het bijvoorbeeld een optie om ieder jaar weer een nieuw schilderij in huis te halen – mooi om hiermee af te kunnen wisselen. Jouw luxe interieur gaat op die manier nooit vervelen!

Gerelateerde artikelen