Zo kom je de verbouwing zonder problemen door

Hoe vaak hoor je wel niet van die horrorverhalen over verbouwingen waarbij werkelijk alles mis is gegaan wat er überhaupt mis kon gaan. Een verbouwing die helemaal uit de hand liep. Een ondernemer die hem plotseling smeerde. Kosten die torenhoog opliepen. En een gezin wat in puin werd achtergelaten. Niet bepaald een fijne gedachte voordat je gaat verbouwen. Gelukkig zijn deze problemen in de meeste gevallen te voorkomen met een goede planning en het inschakelen van de juiste bouwvakkers. Wil jij stress en torenhoge kosten bij de komende verbouwing voorkomen? Met de volgende tips kom je de verbouwing zonder problemen door.

Bereid je goed voor

Vóór de verbouwing is het al belangrijk om de nodige zaken in huis te regelen. Dingen die de nodige stress van je schouders af kunnen halen. Denk bijvoorbeeld aan supermarkt bestellen online Butlon.com. Dit klinkt misschien als iets onbelangrijks, maar je ook nog druk maken over de vraag, ‘watetenwevandaag?’ is tijdens een verbouwing zeker niet gewenst. Door vooraf al de nodige boodschappen in huis te halen, hoef je dit tijdens de verbouwing niet meer te doen en is er altijd eten of drinken in huis.

Let op: hou er wel rekening mee dat je bij een keukenverbouwing niet altijd enorm veel boodschappen mee kunt nemen. Pas je lijstje dus wel aan op hetgeen wat straks verbouwd gaat worden. Zo voorkom je teleurstellingen.

Naast het doen van boodschappen kun je ook denken aan het regelen van oppas voor de kinderen of voor de huisdieren, het verwijderen van meubels en accessoires, vrij van het werk regelen, enzovoorts. Zorg ervoor dat al het nodige geregeld is voordat het klusteam komt.

Vraag meerdere offertes op

Moet je nog een klusteam regelen? Bepaal dan eerst wat er precies door professionals moet worden gedaan en of er wellicht ook klussen zijn die je zelf kunt uitvoeren. Wanneer je enkele klussen zelf kunt doen, bespaar je eenvoudig veel geld. Voordat je een klusteam inschakelt is het tevens eerst verstandig om ook meerdere offertes bij jou in de buurt op te vragen. Laat je beslissing echter niet volledig afhangen van de prijs, maar let ook op de kwaliteit. Dit kun je o.a. beoordelen door de verschillende reviews te lezen.

Vergelijk het maar eens met eten bestellen, ook dan kies je niet voor het eerste de beste restaurant. Je wil zeker weten dat hetgeen wat je straks bestelt ook van goede kwaliteit is. Daarom lees je eerst recensies om hier zeker van te zijn. Dit geldt ook bij het inschakelen van een klusteam. Wees bedachtzaam!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Word je helemaal gek van alle rommel in huis? Vraag jezelf dan af of het noodzakelijk is om 24/7 bij de verbouwing aanwezig te zijn? Nee? Ga er dan eens lekker een dagje of avondje op uit. Lekker langs de sauna, een avondje naar vrienden of een filmpje maken in de bioscoop. Zo ben je even uit de rommel om weer op adem te kunnen komen.

Verwacht ook vooral niet teveel van jezelf. Er is niemand die van jou verwacht dat je tijdens de verbouwing ook nog eens een culinair hoogstandje op tafel zet. Schroom je daarom zeker niet om een keer voor home delivery food amsterdam Butlon.com of in de buurt enschede eten bestellen te kiezen. Er is niemand die jou dit kwalijk neemt en zo kun je je aandacht en energie in belangrijkere zaken steken. Gezond eten komt na de verbouwing wel weer. En bedenk goed: aan iedere verbouwing komt een keer een eind. Houd het hoofd koel en geniet van de veranderingen die het huis ondergaat. Het resultaat mag er straks zeker zijn!

Gerelateerde artikelen