Zo maak jij je tuin klaar voor de koude maanden!

Het is zondagochtend en je wordt wakker van een irritant geluid. Je loopt naar je slaapkamerraam om te kijken wie of wat er zoveel herrie maakt. De vogeltjes fluiten nog niet en het is nog praktisch donker. Je raadt het misschien al, maar de buurman is weer eens bezig in de tuin. Net nu jij wilde uitslapen. Jij en vele anderen zullen in de tuin werken misschien niet de meest leuke taak vinden om uit te voeren, al helemaal niet op zondagochtend. Maar tóch is het een belangrijke klus in deze tijd, en dit is waarom.

Waarom is tuinonderhoud juist nu zo belangrijk?

Jouw tuin is een verlengstuk van je woonkamer, een mooie tuin vergroot daardoor hoogstwaarschijnlijk ook jouw woonplezier. Het is belangrijk om je originele tuinontwerp zo goed mogelijk intact te houden. We gaan momenteel van een warmere periode naar kou en wind en dat heeft effect op de natuur en je tuin. Jij wilt toch ook dat je planten en je gazon in leven blijven? Dan is goed onderhoud wel echt essentieel.

Aan de slag in je herfsttuin.

Het is inmiddels al een tijdje officieel herfst. Hoog tijd dus om wat liefde aan je tuin te geven. Waarschijnlijk zie jij ook door de bladeren je tuin inmiddels niet meer? In de herfst zul je daarom vooral bezig zijn met snoeien en bladeren ruimen. Vergeet harken en vegen, je maakt dit namelijk een stuk leuker en makkelijker met een bladblazer. Liever geen blaadjes rapen naderhand? Ga dan voor een bladzuiger. Daarnaast is het belangrijk dat je extra goed voor je gazon zorgt door bijvoorbeeld graszaad te strooien. Een opgeruimde, verzorgde tuin is dan ook meteen de eerste stap richting gezelligheid in je tuin.

En dan is het nu tijd voor gezelligheid!

Je tuin is bladvrij en dat betekent dat het tijd is voor stap 2: gezelligheid! Richt jouw tuin in met een heerlijke loungeset en een vuurkorf of tuinhaard. Zo heb je het in de herfst en winter buiten toch nog warm en kun je genieten samen met je gezin, vrienden, kennissen en familie. Dus, wanneer begin jij met het herfstklaar maken van je tuin?

Gerelateerde artikelen