Thuis Sinterklaas vieren in coronatijd

Sint en piet zijn weer in het land en het heerlijk avondje zit eraan te komen. Rond deze tijd van het jaar zitten we allemaal in smacht te wachten of we wel lief genoeg zijn geweest om een cadeautje te krijgen dit jaar. Normaliter pakken we met 5 december groots uit en vieren we Sinterklaas met velen. Helaas hebben we nog steeds met het conornavirus te kampen waardoor we het sinterklaasfeest niet kunnen vieren zoals normaal, maar hoe kun je nu op een leuke coronaproof manier sinterklaas vieren? In dit blog geven wij je enkele ideeën om inspiratie op te doen voor een onvergetelijke pakjesavond in coronatijd.

Ideeën om sinterklaas te vieren in coronatijd

Met deze 5 tips vier je op een leuke manier pakjesavond gewoon bij jouw thuis óf buiten. Maak er een onvergetelijke avond van!

Tip 1 Gewoon lekker met het gezin

Eigenlijk is niets fijner dan pakjesavond gewoon lekker met het gezin te vieren. Steek de haard/ kachel aan en maak het gezellig binnen. Gezellig samen cadeautjes uitpakken en genieten van het heerlijke avondje van Sinterklaas.

Tip 2 Pieten speurtocht

Ben je toch liever wat actiever bezig tijdens de sinterklaasviering? Dan is een pieten speurtocht een perfecte uitkomst voor jullie als gezin! Verstop wat cadeaus in huis en maakt er een speurtocht van. Door middel van een speurtocht kun je ook even naar vrienden of familie. Een aanwijzing van de speurtocht kan zijn dat sint en piet een aantal pakjes in de verkeerde huizen hebben bezorgd. Bel vrienden en familie op om dat te vragen en of ze deze cadeaus buiten willen leggen. Op die manier heb je iedereen gesproken en kun je een rondje lopen in de buurt. Super leuk.

Tip 3 De grote wisseltruc

Een ander alternatief van de speurtocht is dat er aanwijzingen verwisseld zijn met die van een ander gezin. De manier om dit op te lossen is om met het andere gezin te videobellen en met elkaar de goede hints uit te wisselen.

Tip 4 het aankleedspel

Wie zichzelf het snelst tot een goede piet heeft verkleed mag een cadeau pakken. Een leuk spel wat gegarandeerd lachen wordt! Ben je nog op zoek naar mooie pietenpakken om het spel uit te kunnen voeren? Kies dan een origineel pak zodat je als eerste een cadeautje mag pakken!

Tip 5 Een toneelstukje doet het altijd goed

Laat jouw kinderen eens het werk doen aan de hand van een leuk toneelstuk. Het toneelstukje is natuurlijk volledig in Sint en Piet thema. Schaf een mooi kinder pietenpak aan en laat verder hun creativiteit het werk doen. Vergeet niet om te filmen zodat opa en oma ook kunnen genieten.

Sinterklaas vieren in coronatijd hoeft niet saai te zijn. Met deze 5 tips heb je gegarandeerd een super avond zonder dat je te veel mensen ziet. Maak er een echt feestje van en vier pakjesavond alleen met het gezin zodat je ook eens tijd alleen samen door brengt. Veel plezier met jullie sinterklaas viering!

Gerelateerde artikelen