Zo maak jij van jouw eigen foto’s ware kunstwerken

Wellicht heb jij een paar plekken in huis die je graag wat op zou leuken en persoonlijker zou willen maken. Dit kan een lege muur zijn, maar ook een loze ruimte die weinig uitstraalt. Zomaar een schilderij ophangen die verder geen betekenis heeft of waar je niets bij voelt zou een slecht idee zijn. Dit kunstwerk zou namelijk in ieders huis kunnen hangen, waardoor het totaal niet persoonlijk aanvoelt. Heb je wel eens nagedacht om je eigen foto’s te gebruiken in je interieur? Je vakantiefoto’s, familiefoto’s of gewoon mooie kiekjes die je zelf gemaakt hebt? Waarschijnlijk heb je hier een mooie herinnering aan en geven deze je een fijn gevoel. Zo kun je dat het beste doen.

Pak uit met een groots canvas

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk je foto’s laten afdrukken op een groot formaat canvas. De camera’s van nu maken ontzettend scherpe foto’s, dus deze kun je gemakkelijk uitvergroten. Hoe kies je nu de perfecte canvas foto? Heel simpel! Kijk vooral naar de kleuren die je nu in je interieur gebruikt. Ga vervolgens op zoek naar je favoriete foto’s en kijk binnen deze selectie welke qua kleuren het beste bij je interieur past. Zo stijl je je eigen canvas direct in je interieur en vormt het samen een geheel. Daarnaast zorgt het ervoor dat je niet een random foto uitkiest die eigenlijk totaal misstaat in de ruimte.

Bekijk bijzondere materialen

In plaats van een foto op doek kun je ook voor andere bijzondere materialen gaan. Denk bijvoorbeeld aan hout, aluminium of zelfs metaal. Het ligt er maar net aan wat voor foto je kiest, in welke ruimte je deze hangt en wat voor uitstraling je wilt. Heb je veel hout in je interieur en houd je van de natuurlijke uitstraling? Dan kun je een zonnige foto uitzoeken die je op hout laat printen. Is jouw interieur juist meer gevuld met donkere tinten en luxe materialen, dan kun je kiezen voor een stoere foto op aluminium. Het belangrijkste is dat je een foto uitkiest die jou iets doet en die goed bij de omgeving past. Het materiaal waar je deze op laat printen zal dienen als versterking hiervan.

De suffe fotoboeken mogen allang terug in de kast, want zoals je hebt kunnen zien zijn er ontzettend veel manieren om jouw eigen foto’s te laten stralen in je interieur. Zo kun je je gasten direct verrassen met je fotografie-skills!

Gerelateerde artikelen