Aanschaf van een elektrische boxspring

We kunnen er niet om heen, de populariteit van de elektrische boxspring neemt alsmaar toe. Waren het vroeger voornamelijk oudere mensen die ervan gebruik maakten, dan is daar al een tijdje verandering in gekomen. Steeds meer mensen van gelijk welke leeftijd ontdekken het gebruiksgemak en kiezen ervoor om de positie van hun bed zelf te bepalen. Ben je zelf ook overtuigd geraakt van een elektrische boxspring of zit je nog in een twijfelfase? De dag van vandaag bieden zo goed als alle beddenwinkels verschillende modellen aan waardoor je het bos door de bomen niet meer ziet.

De afmeting

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot jouw ideale elektrische boxspring is. De afmetingen van een bed worden opgedeeld in de categorieën “eenpersoonsbed, twijfelaar en tweepersoonsbed”. Voor een eenpersoonsbed valt de breedte tussen 90 en 100 cm. Bij een twijfelaar is dit tussen 120 en 140 cm en bij een tweepersoonsbed gaat het om afmetingen tussen 160 en 200 cm.
Voor de lengte van een boxspring wordt 200 cm als standaardmaat genomen. Eventueel is het ook mogelijk om een lengte van 210 of 220 cm te krijgen.
De beste manier om de grootte van jouw ideale elektrische boxspring te bepalen is de verschillende groottes af te tekenen op je slaapkamervloer.
Om de perfecte hoogte te vinden kun je volgende regel toepassen. Neem plaats op de boxspring met je gezicht naar de muur en zet je voeten op de grond. Wanneer je knieën een hoek van 90° vormen weet je dat je de juiste hoogte hebt gevonden. Stap daarnaast ook verschillende keren in en uit het bed en ervaar zelf het gevoel.

Hoeveel motoren in je elektrische boxspring?

Naast de afmetingen is het belangrijk om na te denken over hoe je jouw zit- en lighouding wil aanpassen. Wil je enkel de positie van je benen en rug kunnen regelen? Of zou je graag ook je hoofdsteun apart instellen? Dit wordt uitgedrukt in het aantal motoren. De meest eenvoudige modellen hebben 2 motoren waarbij je benen en rug kunt aanpassen. Vanaf 3 motoren kun je de positie van je hoofdsteun instellen. Voeg daar nog een 4de motor in je elektrische boxspring bij aan en je ervaart de luxe om ook je knieën een aparte positie te geven.

Bedieningswijze

Als laatste heb je de keuze tussen een bediening met of zonder draad. Oorspronkelijk kwamen de meeste elektrische boxsprings met een bediening die rechtstreeks verbonden was aan de motor. Meer en meer komen er modellen op de markt die gebruik maken van een infrarood-afstandsbediening. Dit gaat voornamelijk over persoonlijke voorkeur maar weet dat een infraroodbediening gepaard gaat met een meerprijs.

Gerelateerde artikelen