Thuiswerken? Een tuinkantoor biedt uitkomst!

Sinds corona werken we steeds meer vanuit huis en waarschijnlijk zal dit na corona ook zo blijven. Je werkt meestal thuis in een studeerkamer of kantoor, maar helaas heeft niet iedereen een extra kamer ter beschikking. Gelukkig kan een tuinkantoor in dat geval een oplossing bieden! Het tuinkantoor is een extra ruimte waar een fijne werkplek van kan worden gemaakt. Je bespaart er ruimte mee in je woning en het maakt je mogelijk om in een rustige en natuurlijk omgeving productief te zijn. Daarom is een tuinkantoor echt ideaal voor thuiswerkers of zelfstandige ondernemers! Uiteraard heb je alleen wel een (grote) tuin nodig om een tuinkantoor te realiseren. Als je de ruimte hebt en je moet vaak thuis aan de slag, dan raden we het zeker aan!

Tuinhuis als kantoor

Veel tuinhuizen zijn ook geschikt om als werkruimte te fungeren. Met de juiste inrichting tover je een tuinhuisje om tot een professionele werkomgeving. Kies dus voor een groot bureau, een comfortabele bureaustoel en een snelle internetverbinding. Verder is een koffiezetapparaat natuurlijk ook wel fijn! Een tuinkantoor is er trouwens niet alleen om zelf geconcentreerd aan de slag te gaan, maar je kunt er ook klanten of andere zakenrelaties ontvangen.

Ben je ook op zoek naar een tuinhuis om te gebruiken als tuinkantoor? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat een tuinhuis goed geïsoleerd is, zodat je er het hele jaar door lekker kunt zitten. Ook moet het tuinhuisje voldoende ramen of een glazen schuifdeur hebben, zodat er genoeg zonlicht naar binnen kan schijnen. Met warm weer kun je de raampjes openzetten voor frisse lucht en ventilatie.

Veel mogelijkheden met een tuinkantoor

Een tuinkantoor is ook te gebruiken als atelier, hobbyruimte of gastenverblijf. Eigenlijk is er dus best veel mogelijk! Je kunt soms zelfs kiezen voor een tuinhuis of blokhut met vloerisolatie of een extra verdieping, zodat je nog meer ruimte hebt. Het is dan wel belangrijk dat je rekening houdt met eventuele bouwvergunningen, dus zoek dit goed uit van tevoren.

Een tuinhuis heeft een aantal extra aanpassingen nodig als je hem ook als kantoor wilt gebruiken. Zoals eerder gezegd, moet het bijvoorbeeld goed geïsoleerd zijn om er het hele jaar door prettig te kunnen zitten. Een verwarming is dan ook wel zo fijn.

Wat kost een tuinkantoor?

Hoeveel een tuinkantoor kost, hangt af van wat jouw eisen zijn. Niet alleen de grootte, maar ook de extra aanpassingen zoals een toilet heeft invloed op de prijs. Ook zit er een verschil in prijs tussen prefab tuinkantoren en een zelf ontworpen tuinkantoor. Tenslotte is het prijskaartje ook afhankelijk van de vraag of je het zelf bouwt of de klus door een professional laat doen zoals bijvoorbeeld De Reus Houtbouw. Het is dus moeilijk te zeggen hoeveel een tuinkantoor kost, want eigenlijk kun je door de vele mogelijkheden niet een vaste prijs noemen.

Gerelateerde artikelen