3 Tips om meer geld te besparen op huishoudelijke zaken!

We leven in een periode waarin verschillende vaste lasten in prijs stijgen. Voor sommige mensen houdt dat in dat het water tot aan de lippen komt, maar er zijn gelukkig verschillende manieren om alsnog een hoop geld te besparen. We gaan je daarom in deze tekst laten zien hoe je meer geld kunt besparen en dus geld overhoud voor andere doeleinden.

1. Vergelijken

Vaak zitten mensen aan een aantal verschillende contracten vast en laten zij deze jaarlijks doorlopen. Dit houdt toch vaak in dat er onnodig teveel geld betaald wordt. Wellicht kun je hetzelfde abonnement ergens anders goedkoper krijgen. Via de website bespaargelijk.nl vind je verschillende manieren om te vergelijken tussen vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan jouw abonnement voor tv en internet. Het kan zijn dat hetzelfde abonnement, of een vergelijkbaar abonnement, bij een andere provider goedkoper is. Je laat dan maandelijks dus een hoop geld liggen.

Daarnaast is het bij bespaargelijk mogelijk om andere vaste lasten te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, maar ook energie en gas. Een ideale manier dus om geld te besparen is door middel van het vergelijken van verschillende vaste lasten die je maakt.

2. Een kritische blik op verzekeringen en abonnementen

Ook een goede bespaartip is om te kijken naar lopende verzekeringen en abonnementen. Soms heb je namelijk een verzekering voor iets waar je geen gebruik van maakt. Denk bijvoorbeeld aan zorgkosten. Sommige mensen hebben overal verzekeringen voor, maar gebruiken deze nooit. Zo heeft iemand fysiotherapie in zijn pakket zitten, betaald hij hier maandelijks een hoop geld voor, maar maakt hij daar helemaal geen gebruik van. Dan laat je dus een hoop geld liggen.

Wat ook kan is dat je van alles qua losse abonnementen hebt. Denk aan de tv en het internet, maar ook bijvoorbeeld verschillende muziek- of videodiensten. Deze diensten hebben ook soms acties bij providers. Op die manier zit het abonnement van de muziek- of videodienst gewoon bij het abonnement voor internet of tv in. Dat scheelt een hoop geld qua maandelijkse kosten en ook dit is iets waar een hoop mensen geld mee kunnen besparen.

3. Kijk eens tussen oude spullen

Er liggen vaak op zolder een hoop spullen te verstoffen. Spullen die wellicht voor jou geen waarde meer hebben, maar waar een ander zeker geld voor wil geven. Deze spullen kun je soms voor een leuke prijs verkopen op een rommelmarkt. Ook vind je er wellicht spullen die je anders nieuw zou kopen. Kleding die wellicht hartstikke leuk is, maar die je niet meer draagt. Het is dan makkelijk om online iets nieuws te kopen, maar wellicht heb je ongeveer hetzelfde gewoon nog op zolder of in een doos verstopt. Eens in de zoveel tijd kijken tussen de spullen kan dan ook lonen. Daarnaast kun je er dus voor kiezen om spullen eventueel te verkopen wanneer je zeker weet dat je het niet meer wil hebben. Ook daar kun je nog wat geld mee verdienen dus.

Gerelateerde artikelen