Inrichting van een salon aan huis

Als je een huis binnenloopt, is het eerste wat je zal opvallen het interieur en de sfeer. Hier is van tevoren goed over nagedacht. Ook als je naar de kapsalon gaat om je haren te laten knippen of kleuren, speelt het interieur een rol in je gehele beleving. Een luxe interieur zal je een luxe beleving bezorgen. Daarom is het belangrijk voor salons om goed na te denken over de saloninrichting. Een kapsalon bestaat uit verschillende elementen en zones, wat uiteindelijk een samenhangend geheel moet vormen. Als kapper, die een kapsalon wilt openen, is het belangrijk om hier goed over na te denken. We vertellen je alles over de saloninrichting en het belang ervan.

De saloninrichting telt voor de klantbeleving

In de kapperswereld vinden er constant ontwikkelingen plaats. Dit geldt dan ook voor het interieur. Klanten zullen niet snel terugkomen bij een kapsalon die er verouderd uitziet en geen juiste uitstraling heeft.

De grootste reden voor een goed uitgedachte saloninrichting is de klantbeleving. Je wilt uiteraard een bepaald gevoel oproepen bij de klant, zodra hij of zij de salon binnenkomt. Welk gevoel wil je oproepen bij de klant? Denk hier goed over na, voordat je de salonmeubels gaat kopen. Een modern interieur zal een moderne uitstraling geven, terwijl een luxe interieur een luxe uitstraling zal geven en ook een luxe klantbeleving zal bezorgen.

Wat heb je nodig voor de saloninrichting?

Een aantal meubels zijn essentieel in je kapsalon. Zonder deze meubels kun je je werkzaamheden als kapper niet uitvoeren. De meubels en het effect op de klantbeleving zullen we hieronder bespreken.

De receptie

Wanneer een klant de kapsalon binnenloopt, is de receptie het eerste wat ze zou opvallen. Het is daarom belangrijk om een stijlvolle receptiemeubel te hebben, die het interieur van de rest van de salon goed laat zien. Zorg er dus voor dat dit overeenkomt met de rest van het interieur.

Kappersstoelen

Nadat de klant langs de receptie is gelopen, zal hij of zij begeleidt worden naar de kappersstoel. Hier zal de klant de meeste tijd in doorbrengen. Hoewel deze er ook mooi uit moet zien, moet het ook comfortabel zijn voor zowel de klant als de kapper. Kies daarom voor kappersstoelen die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je als kapper makkelijk te werk kunt gaan.

Wasunits

Vaak is het wassen van de haren ook deel van het knippen en kleuren. Dit betekent dat het voor de klant ook comfortabel moet zijn. Bovendien moet het er ook voor zorgen dat je praktisch kunt werken. Het is belangrijk dat de wasunit ook aansluit op de rest van het interieur.

Kappersfietsen

Als je het over ergonomisch werken hebt, is de kappersfiets een van de belangrijkste meubels voor de kapper. Het moet een actieve werkhouding stimuleren, waardoor je afwisselend kunt werken. Kappersfietsen met wieltjes die 360 graden kunnen draaien zijn hiervoor ideaal. Zo kun je gemakkelijk heen en weer bewegen.

Gerelateerde artikelen