3 tips voor het geven van praktische Valentijnsdagcadeaus voor in huis

Nog heel even en het is weer Valentijnsdag. Het perfecte moment om je partner eens in het zonnetje te zetten. Natuurlijk moet je dan ook nog eens een leuk valentijnscadeau zoeken. En dat is waar het vaak al misloopt. Die doosjes bonbons, bossen rozen en lekkere luchtjes kennen we inmiddels wel. Graag zou je het dit jaar wat origineler aanpakken. Bijvoorbeeld met een mooi sieraad wat ze echt zal dragen of gewoon een heel praktisch cadeau voor in huis.

Besef goed dat het niet noodzakelijk is om een ontzettend romantisch cadeau te geven. Het is de gedachte die telt. Bovendien is menig vrouw of man ontzettend blij met een cadeau waar ze echt iets aan hebben, dan iets waar ze niets mee kunnen en wat wel heel romantisch is. Hou je dus niet vast aan de standaard cadeaus, maar bedenk goed wat echt nodig is. Maar hoe pak je dit aan? Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken.

1.  Luister goed naar je partner

Het grappige van de mens is dat we vaak onbedoeld hints geven. Dit gaat automatisch. “Ah nee, we hebben toch echt een keer een nieuwe stofzuiger nodig hoor schat!” Dit is slechts één opmerking uit vele voorbeelden van hints die we ongemerkt geven. Belangrijk om in de weken voorafgaand aan Valentijnsdag dus goed naar je partner te luisteren. Geeft zij onbedoeld of misschien zelfs stiekem wel hints weg? Van dingen die ze heel goed kan gebruiken? Doe hier dan je voordeel mee. Dan weet je immers zeker dat het in de smaak zal vallen en dat het cadeau ook echt gebruikt gaat worden.

Weet je het echt niet? Gooi dan alle schaamte overboord en vraag het gewoon. Misschien iets minder romantisch, maar dat kan je waarschijnlijk wel goedmaken met nog een lieve kaart of een leuk uitje in het verschiet. Liever een praktisch cadeau, dan iets wat niet gebruikt wordt of na een week weggegooid kan worden.

2. Handige cadeaus met een grappige twist

Hebben jullie echt nieuwe pannenlappen nodig, maar vind je hiermee de romantiek toch wel onder het nulpunt zakken? Gooi het dan over een totaal andere boeg en geef het een grappige twist. Kies in dit geval bijvoorbeeld niet voor een standaard pannenlap, maar eentje met een leuke of liefdevolle tekst. Op die manier kan je eigenlijk elk cadeau een stuk interessanter en zelfs romantischer maken. Denk outside the box.

3.  Interieur aanpakken

Waarom zou je heel wat geld uitgeven als je in je hart wel weet wat er nodig is en wat je partner graag zou willen? Als jullie al tijden spreken over het veranderen van het interieur, dan is dit toch het moment om dit te doen? Er is niets romantischer dan een mooi liefdesnestje voor jullie tweeën te creëren. Samen klussen en bovenal genieten van het resultaat. Als je het ons vraagt is er geen mooier valentijnscadeau!

 

Gerelateerde artikelen