4 tips om energie te besparen in huis

Dingen zoals het licht niet vergeten uitdoen, de verwarming wat lager zetten of een kortere en koudere douche nemen kennen we allemaal wel. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kan doen om energie te besparen in huis waar je vaak niet aan denkt. Hieronder 3 tips om je energierekening er iets beter te laten uitzien.

Op vakantie?

Je lichten laat je natuurlijk niet aanstaan wanneer je op vakantie vertrekt, maar je denkt misschien niet aan het uitzetten van je koelkast en vriezer. Deze verbruiken allebei heel wat onnodige energie wanneer je op reis bent. Probeer dus zoveel mogelijk eten op te doen voor je op vakantie vertrekt zodat de stekker er even uit kan en de vriezer kan ontdooien. Ook voor als je niet op vakantie bent is het ontdooien van je vriezer een goed idee, want een klein laagje ijs kan er al snel voor zorgen dat die veel meer energie moet verbruiken.

Welke temperatuur moet je gebruiken?

Het wassen van je kleren doe je misschien op 40 en 60 graden, maar die 40 graden zijn gemakkelijk te vervangen door 30 graden en 60 door 40. Zo verbruikt je wasmachine al veel minder energie dan daarvoor. Hetzelfde geldt voor je afwasmachine. Probeer deze op een iets lagere temperatuur te zetten. Op zoek naar nog meer handige bespaartips? Check de website bespaargelijk.nl dan even!

Eten in de koelkast

Deze laatste tip is al iets voor de hand liggende maar toch denk je er misschien niet altijd aan. Laat eten eerst afkoelen voordat je het in de koelkast of vriezer zet. Wanneer je warm eten in je koelkast zet dan warmt dit de lucht erin op. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je koelkast weer harder moet werken om die lucht terug koud te krijgen en zo meer energie verbruikt.

Douchetimer

Een andere tip om meer energie te besparen? Maak eens gebruik van een douche timer. Door de beste douchetimer te kopen kun je op een eenvoudige manier extra energie besparen. Door simpelweg korter te douchen zul je namelijk minder energie verbruiken.

Bonus tip

Opladers verbruiken ook energie wanneer ze in het stopcontact zitten zonder dat er iets aan vast hangt. Vergeet dus niet om ze uit het stopcontact te halen wanneer bijvoorbeeld je gsm is opgeladen. Best vermijd je ook om elektronica overnacht op te laden, want ze hebben hier geen hele nacht voor nodig en liggen ze soms een paar uur onnodige energie te verbruiken.

Zoals je ziet zijn er dus veel extra dingen die je kan doen om energie te besparen in huis. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor de natuur. Je zal jezelf heel dankbaar zijn wetende dat je iets goed doet. Vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen.

Gerelateerde artikelen