Is een kokend water kraan veilig?

Wist je dat je met een kokend water kraan 24 uur per dag gebruik kan maken van kokend water? Natuurlijk is dat niet het enige: warm en koud water zijn uiteraard ook te gebruiken wanneer jij dat wilt. Een groot voordeel van een kokend water kraan is dat je met een draai aan de knop een heerlijk kopje thee hebt zonder de waterkoker er bij te pakken. Maar hoe zit het met de veiligheid van een kokend water kraan? In dit blog vertellen we je er uiteraard meer over.

De veiligheid van een kokend water kraan

Iedereen weet dat kokend water gevaarlijk kan zijn wanneer je niet goed oplet. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet stoot je de thee om. Uiteraard staat de kokend water kraan hier los van.

Wist je dat de kokend water kranen van Howat een ontzettend hoge veiligheid bieden? De kraan is van top tot teen geïsoleerd zodat jij je vingers niet kan verbranden. De kraan zal altijd koel aanvoelen wanneer er kokend water gebruikt is. Daarnaast is de hendel voor het kokend water gescheiden van de hendel voor het koude en warme water zodat je niet per ongeluk kokend water tapt in plaats van koud water.

Drie warmteniveau ’s voor één kraan!

Een kokend water kraan van Howat in jouw keuken is ontzettend praktisch en daarna veilig. Zelfs wanneer je kinderen hebt. Wachten op heet water is voorbij en een kopje thee is zo gezet. Maar ook pasta, aardappelen of groente aan de kook brengen doe je in een mum van tijd. Ook erg fijn: HOWAT heeft een zeer compact systeem waardoor de boiler als het ware in ieder keukenkastje past.

Doordat de opwarmtijd voor het gehele reservoir slechts 7 tot 8 minuten in beslag neemt is het gehele reservoir weer in zeer korte tijd op temperatuur. Wanneer je gewoon een kopje thee wilt zetten is dit natuurlijk veel korter. De boiler waar het hete water zich in bevindt werk je gemakkelijk weg in een keukenkastje onder de kraan. Scheelt je meteen weer ruimte op het aanrecht want die waterkoker of fluitketel heb je niet meer nodig!

Altijd zuiver water met een kokend water kraan van Howat

Met de koken water kraan van HOWAT geniet je altijd van zuiver water. De YF waterfilter zal stoffen die geur en smaak beïnvloeden verwijderen en voorkomt tegelijkertijd kalkaanslag in de boiler. Ieder kopje koffie of thee zal lekker smaken met water zoals het hoort te smaken.

Kinderslot op de kokend water kraan

Natuurlijk wil je de veiligheid voor je kinderen ook garanderen. Hoewel de kraan geheel geïsoleerd is en niet warm wordt kan het natuurlijk altijd zijn dat je kindje aan de hendel voor het kokend water zit. Omdat HOWAT ook niet wil dat jouw kindje zich verbrand zit er een kinderslot op de hendel voor de kokend water kraan. Ook zit er in deze hendel een veer zodat deze niet open kan blijven staan, zo kunnen er geen ongelukjes gebeuren en zal u geen water verspillen.

Gerelateerde artikelen