7 redenen waarom een boxspring zo populair is

Wist je dat 70% van de bevolking voor een boxspring kiest als ze een nieuw bed willen? Je zou dus kunnen zeggen dat boxsprings erg populair zijn en we begrijpen helemaal waarom. Hieronder lees je daarom zeven redenen waarom een boxspring de juiste keuze is!

1. Een boxspring past in ieder interieur

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een boxspring uit een aantal boxen die bekleed zijn met textiel of leer. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een bankstel waar je ook uit allerlei designs, kleuren en stofferingen kiest. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden als je voor een nieuwe boxspring gaat. De meeste leveranciers hebben een “kleurenwaaier” waar je alle leverbare kleuren en stoffen op kunt bekijken. Het is vervolgens aan jou om te bepalen welke kleur en stof uiteindelijk het beste in jouw slaapkamer past.

Verder is er ook veel mogelijk op het gebied van een hoofdbord. Dit element maakt het bed echt uniek en op deze manier kun je de boxspring en het hoofdbord mixen en matchen naar eigen smaak.

2. Chique uitstraling

Boxsprings zien we vaak terug in hotelkamers en dat is natuurlijk helemaal logisch, want dit type bed straalt een en al luxe en stijl uit! Mensen vinden het daarom erg leuk om thuis ook datzelfde gevoel te creëren in de slaapkamer door er een boxspring neer te zetten voor de ultieme slaapbeleving.

3. Ultiem slaapcomfort

Iedereen vindt een goede nachtrust belangrijk. Een boxspring helpt je beter slapen en qua techniek staat dit type bed veel verder dan bijvoorbeeld een ledikant. Een boxspring ligt namelijk veel comfortabeler en geeft je veel betere ondersteuning. Bij het uitkiezen van een boxspring kun je bijvoorbeeld kiezen uit speciale matrassen met extra vering. Op deze manier sta je ‘s morgens op zonder pijnlijke kwaaltjes in je rug en ben je helemaal uitgerust en klaar voor de dag!

4. Voor alle slapers

Of je nu graag op je rug, zij of buik slaapt: een boxspring is voor iedere slaper geschikt! Je kunt matrassen kiezen die zijn aangepast aan jouw ideale slaaphouding en de juiste ondersteuning bieden voor jouw lichaam.

5. Luchtdoorlatende structuur

De matras van een boxspring heeft een open structuur met veren, dus het zorgt voor een goede ventilatie. Dit maakt jouw bed een stuk frisser om in te slapen!

6. Boxsprings zijn duurzaam

In een boxspring zitten meerdere boxen die een binnenvering hebben. Deze vering is heel sterk en kan het gewicht en de druk van een mensenlichaam goed aan. In de meeste gevallen is een boxspring dan ook veel sterker dan een lattenbodem. Daarnaast zijn de matrassen van boxsprings van zeer goede kwaliteit. Een matras van een boxspring gaat gemiddeld gezien ook stukken langer mee dan een matras bedoeld voor een ledikant.

Je kunt dus wel stellen dat boxsprings een lange levensduur hebben. Ben je de look van je boxspring zat na een tijdje? Dan is het mogelijk om de bekleding te vernieuwen. Op deze manier krijg je toch een nieuw bed, zonder dat je hem ook echt hoeft te vervangen. Dit maakt een boxspring dus een duurzame keuze!

7. Voor ieder budget een boxspring!

Een boxspring online kopen is de laatste jaren steeds goedkoper geworden, omdat er veel aanbieders op de markt zijn. Door de concurrerende positie moeten boxspring-producenten de prijzen laag houden om jou als koper te kunnen verleiden. Daarom is er voor ieder budget wel een boxspring te vinden!

Gerelateerde artikelen