Wat heb je nodig tijdens een verhuizing?

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een verhuizing. Of het nu een verhuizing was voor jezelf of een helpende hand voor iemand anders, verhuizen is een intensieve klus. Om deze periode wat minder stressvol te maken is een goede planning belangrijk. Dit zorgt niet alleen dat het duidelijk is wanneer er iets moet gebeuren, het zorgt er ook voor dat je niets vergeet. Probeer de taken die je lastig vindt uit te besteden. Als je niet handig bent met klussen, vraag dan je vader die zo goed kan doe-het-zelven. En als je het lichamelijk niet ziet zitten om al die dozen te sjouwen is het misschien handig een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Begin op tijd met het maken van deze planning, dan heb je ruim de tijd om mensen in te schakelen of het kopen van benodigdheden voor de dag zelf.

Checklist

Het is handig om een checklist te maken zodat je belangrijke taken niet vergeet. Denk hierbij aan het nieuwe adres doorgeven aan bepaalde instanties, het officieel inschrijven bij de nieuwe gemeente, dokter, tandarts, het afsluiten van verzekeringen en het inleveren van de sleutel van het oude huis.

Verhuisdozen

Het meest voor de hand liggende hulpmiddel voor elke verhuizing. Verhuisdozen zijn ideaal bij het inpakken van spullen die mee verhuizen. Of het nou gaat om het servies in de keuken of de boekenkast, ze zijn onmisbaar. Hierbij is het belangrijk dat je goede, stevige dozen kiest. Vaak heb je een variatie aan keuze en prijs. Belangrijk is na te gaan hoeveel draagvermogen je nodig hebt.

Labels

Bij het inpakken van de verhuisdozen is het handig als hierbij een onderscheid maakt per kamer. Labels zijn hiervoor een uitstekende uitkomst om op te schrijven welke spullen in de doos zitten of voor welke kamer deze bestemd is. Zo staan gelijk alle dozen al goed in je nieuwe huis, klaar om uit te pakken en hoef je ook niet te zoeken naar bepaalde spullen.

Bescherming

Het is natuurlijk eeuwig zonde wanneer je het nieuwe huis wilt inrichten en een doos opent en erachter komt dat die mooie vaas de verhuizing niet heeft overleefd. Dankzij folie bescherm je de spullen tegen beschadiging en tegelijk is het een goede opvulling van de doos tegen schuiven. Hierin is veel variatie van speciale anti-krasfolie tot bubbeltjesplastic, maar een oude krant is ook een goede oplossing. Voor de grotere meubels is het ideaal om gebruik te maken van een verhuisdeken.

Vervoer

Iets waar ook aan gedacht moet worden is het vervoer tussen beide locaties, je kunt kiezen om een professionele bus te huren voor een dagje of misschien ken je iemand met aanhanger (en bijhorend rijbewijs) die zou kunnen helpen. Denk hierbij ook aan de materialen zoals een net voor over de aanhanger en diverse spanbanden.

Verhuismaterialen

Als je niet veel tijd hebt is het ook handig om een verhuispakket te kopen, hierin zit het hoognodige zoals dozen, beschermfolie en tape om gelijk te kunnen inpakken. Vaak kan je deze online bestellen.

Gerelateerde artikelen