De 5 grootste voordelen van een bouwkundige keuring

voordelen bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring aanvragen, wellicht denk je dat je deze niet nodig gaat hebben. Bij het kopen van een huis heb je natuurlijk al genoeg kosten om rekening mee te houden. Het is echter wel zo dat een bouwkundige keuring een super goede zet kan zijn. Er zitten namelijk vele voordelen aan die je wellicht nog niet hebt ontdekt. In dit artikel kom je er achter wat deze voordelen zijn van het hebben van een bouwkundig rapport. Hier zijn de vijf grootste voordelen van een bouwkundige keuring.

1. Met een bouwkundige keuring sta je niet voor verrassingen

Het inschakelen van een getrainde bouwkundige ingenieur is een goede zet aangezien alleen hij of zij alle gebreken van het gebouw naar voren kan halen. De specialist weet namelijk exact waar hij of zij naar moet kijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld of de funderingen wel goed zijn, of er dakconstructie nodig is en in welke staat de kozijnen zich verbinden. Je komt sowieso niet achteraf voor verrassingen te staan als je besluit om een bouwkundige keuring te laten doen.

2. De toekomst is duidelijk

In het rapport dat de bouwkundige ingenieur heeft opgesteld, staat precies wat er gedaan moet worden aan het pand. Zo weet jij wat er je te wachten staat. Je weet dan wat de kosten zijn van alle dingen die er nog moeten gebeuren en wat het kost om deze te onderhouden.

3. Een sterke positie in de onderhandeling

Als jij wilt onderhandelen over de prijs van een pand, dan heb je met een bouwkundige keuring op zak een sterke positie. Jij kunt dan namelijk aantonen dat er nog wat moet gebeuren aan het pand waardoor de prijs omlaag kan gaan. Het is namelijk voor jou als koper niet voordelig als je na het aanschaffen van het huis nog super veel bouwtechnische dingen moet doen aan het pand. Alleen als de verkoper dit van tevoren al heeft aangegeven kun jij dus flink wat afdingen op de prijs.

4. Makkelijk een verzekering of hypotheek aanvragen

Sommige verzekeringen of banken vragen altijd een bouwkundig rapport voordat ze jou een lening willen vrijgeven. Jij moet dus eerst een bouwkundige keuring laten uitvoeren voordat je het pand kunt gaan financieren. Jij moet dan er wel voor zorgen dat de bouwkundige ingenieur die jij inhuurt een rapport gaat maken die alle hypotheekverstrekkers, verzekeraars én de Nationale Hypotheek Garantie accepteren.

5. Het fiscaal aftrekbaar zijn van de uitgaven

Je moet natuurlijk wel voor een bouwkundige keuring betalen. De uitgaven daaraan zijn echter wel fiscaal aftrekbaar in hetzelfde jaar dat jij het pand hebt aangeschaft. Dit is zo omdat alles verbonden is met het kopen van het pand. Een bouwkundige keuring aanvragen bij Huiskeur is dus dankzij deze vijf voordelen een super goed idee.

 

Gerelateerde artikelen