LED strips achter je TV maken? Zo doe je dat!

led strips achter TV

Heb jij ook wel eens vermoeide ogen als je naar de tv aan het kijken bent? Dit kun je voorkomen door middel van het plaatsen van RGB led strips achter de tv. Zo krijg jij dus minder snel vermoeide ogen maar kun je ook nog meer genieten van de levendige kleuren op de televisie. Het voegt namelijk extra dimensie toe aan jouw eigen kijkervaring en zorgt voor een subtiele overgang tussen de donkere muur en de felle televisie. Meer weten over led verlichting? Lees dan verder.

Waarom zou je verlichting achter je tv plaatsen?

Voor een intensere kijkervaring is dus het plaatsen van led verlichting achter je televisie een hele goede optie. Waarom dit zo is? Als jij televisie kijkt, dan focussen je ogen natuurlijk erg goed op het scherm. Door middel van het plaatsen van led verlichting achter de televisie lijkt het alsof de kleuren echt van het scherm afspatten. Het is daarnaast ook een stuk beter voor je ogen omdat je dan niet te veel focust op een helder scherm in een donkere ruimte. Geen vermoeide ogen en hoofdpijn meer dus. De overgang tussen de donkere muur en het felle scherm zal een stuk subtieler zijn als jij besluit om die mooie led verlichting achter de televisie te plaatsen. Als laatste argument is het natuurlijk ook erg gezellig om wat meer sfeerverlichting toe te voegen aan je interieur.

Hoe maak je LED strip verlichting achter je tv?

Lijkt het jou een lastige klus om LED strip verlichting achter je televisie te maken? Dan valt het je reuze mee, want het maken van ledstrips achter je tv is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt het waarschijnlijk vrij snel en makkelijk gedaan. Koop ledstrips bijvoorbeeld bij LedstripXL en gebruik dubbelzijdig plakband om ze vast te plakken aan de achterkant van je televisie. Daarna kun je een paar beugels pakken om ze vast te maken aan de hoeken. Als je dat hebt gedaan is het tijd om de stekkers in elkaar te doen en dan heb je dat prachtige led licht. Het is handige is aan ledstrips, is dat je ze zelf op maat kunt knippen. Op dat gebied zit je dus nooit verkeerd, Bij de ledstrips worden natuurlijk ook altijd hoeken bijgeleverd zodat jij ze werkelijk overal kunt opplakken.

 

Gerelateerde artikelen