Met deze lampen haal jij dit najaar de zon in huis!

De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen en het wordt buiten steeds kouder. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: de herfst is weer aangebroken. Mis jij de warme zomerzon nu al? Geen zorgen! Wij hebben namelijk twee lampen voor je uitgezocht waarmee jij ook dit najaar de zon in huis kunt halen.

Begin de dag goed met een lichtwekker

Je kent het vast wel: in het pikkedonker wakker schrikken van een schelle wekker, om vervolgens je warme bed te moeten verruilen voor de koude buitenwereld. Wakker worden in het najaar is geen pretje. En dat terwijl uitgerust wakker worden essentieel is voor een goede start van de dag.

Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor! Met een lichtwekker kun je namelijk op een natuurlijke manier wakker worden. Deze geavanceerde wekker bevat warm licht dat in de loop van de ochtend steeds feller wordt. Dit licht is vergelijkbaar met het licht van een opkomende zon, zodat jij op een natuurlijke manier wakker wordt. Daarnaast bevat deze wekker geen harde piepjes, maar rustgevende natuurgeluiden. En wakker worden met het geluid van tjilpende vogels, wie wil dat nu niet? Een lichtwekker is dus dé perfecte manier om de zon in huis te halen. Daarnaast haal je met dit warme licht ook extra veel sfeer in huis.

Tip: ga jij deze winter de echte zon opzoeken? Dan is het natuurlijk belangrijk om je ogen zo goed mogelijk te beschermen. Scoor daarom op vrijdag 26 november één van onze Black Friday zonnebrillen!

Zorg voor meer blauw licht met een daglichtlamp</ h2>

Met een daglichtlamp haal je, je raadt het al, daglicht in huis. Veel gebruikers van deze lamp ervaren positieve effecten op hun bioritme en gemoedstoestand. En dat is niet zo vreemd; een goede daglichtlamp bevat namelijk blauw licht. Onze hersenen associëren blauw licht met zonlicht, waardoor een daglichtlamp de aanmaak van het slaaphormoon melatonine remt. Dit zorgt er dus voor dat je beter en sneller wakker wordt. Ideaal als je in het najaar last hebt van opstartproblemen!

Je hoeft elke ochtend maar een half uurtje voor de daglichtlamp te zitten om de positieve effecten ervan te ervaren. Het is niet nodig om rechtstreeks in de lamp te kijken, zolang je er maar voor zorgt dat het licht je ogen bereikt. Je kunt daarom gerust ondertussen je ontbijt eten of je make-up opdoen.

Een lichtwekker en daglichtlamp zijn ook perfect met elkaar te combineren. Zo haal jij met deze lampen ook in het najaar het zonnetje in huis!

Gerelateerde artikelen