De 5 leukste douche trends van het moment

Ben jij bezig met een verbouwing van je badkamer? Dan is het uitzoeken van een douche een onvermijdelijke taak. Daarnaast is de douche ook een ultieme plek van ontspanning. Je spendeert er dagelijks tijd en daarom is het fijn als jouw douchecabine helemaal naar wens is. Om deze keuze te kunnen maken kun je vast wat inspiratie gebruiken. Daarom hebben we bij deze de 5 leukste douche trends van het moment voor je opgesomd.

1. Geef je voegen een kleurtje

Je gelooft het haast niet, maar het bestaat echt; voegenverf! Met deze verf kun je op subtiele wijze toch wat extra kleur aan je badkamer toevoegen. Ben je eigenlijk dol op felle kleuren maar durf je geen tegels te kiezen in deze kleuren? Kleur dan alleen de voegen. De tegel zelf hou je neutraal, maar toch zorgt het voor een speels accent. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken, bestaat er ook een voegenstift. Met deze stift kun je jouw witte voegen met gemak kleuren.

2. Groen, groener, groenst

Je kunt deze trend op twee manieren interpreteren. Namelijk in de letterlijke vorm van het woord. Dus de kleur groen toepassen op je douce. Maar ook groen in de vorm van duurzaamheid is belangrijk. Duurzaamheid kun je toepassen door een zuinige douchekop te kiezen. Zo verbruik je minder water.

De kleur groen kun je gemakkelijk terug laten komen door gebruik te maken van planten. Zet deze in jouw inloopdouche en ervaar op deze manier een soort binnen-buiten gevoel.

3. Retro douche

Hoe ouder het lijkt, hoe hipper het is. Kies ook bij je douche voor koper gouden details voor een extra vintage look. Combineer dit met klassieke tegels en authentieke verlichting.

4. Geef de muren rustgevende aardetinten

De badkamer is vaak een plek waar men tot rust komt na een lange dag. Niks fijner dan een warme douche als je gestrest bent. Bij het ontstressen horen vaak geen felle kleuren. En tegenwoordig ziet iedereen in dat deze ontspanning voorop staat. Om deze rust ook in de douche door te voeren kun je het beste werken met aardetinten. Voorbeelden zijn bruin, terracotta, beige, taupe, geel en groen.

Gerelateerde artikelen