Het laten uitvoeren van een woningontruiming in Beilen

Toen mijn vader een paar maanden geleden ons ouderlijk huis verkocht en we een geschikte seniorenwoning voor hem vonden, wist ik niet goed hoe we de situatie aan moesten pakken. Omdat mijn twee broers helemaal aan de andere kant van het land wonen, waren mijn man en ik verantwoordelijk voor de twee verhuizingen. Of eigenlijk een woningontruiming in Beilen en een verhuizing naar een seniorenwoning in de buurt. We vonden het erg veel werk. We hebben voorafgaand aan de datum waarop de oude woning leeg opgeleverd moest worden veel nagedacht en planningen gemaakt, maar het kwam er op neer dat het te veel werk was voor ons. Om die reden hebben we ervoor gekozen om de werkzaamheden uit te besteden aan een woningontruimer. In dit blogartikel delen we onze ervaringen.

Uitbesteden van de woningontruiming

Toen we eenmaal de keuze maakten om de woningontruiming in Beilen uit te besteden aan een professionele woningontruimer, viel er een last van mijn schouders. Het idee dat we ons daar geen zorgen meer om hoefden te maken maakte me zo ontspannen. We hebben voorafgaand even kort met ontruimers gebeld om de mogelijkheden te bespreken. Ze vertelden meteen dat ze ons gedurende het proces zo veel mogelijk kunnen ontzorgen. Zo fijn! Op deze manier kunnen we kostbare tijd doorbrengen met mijn vader, wie wat moeite had met de veranderingen en de verhuizing. Hij heeft immers zo lang in dat huis gewoond, en mijn broers en ik zijn daar allemaal geboren. Toen waren we al heel blij met onze keuze.

Snel proces

Wat we ook fijn vonden, is dat het hele proces zo snel verliep. Eerst hebben we kort gebeld voor het bespreken van de mogelijkheden, een dag later is een ontruimer van 038 Woningontruiming langsgekomen om de situatie te bekijken. Een dag later ontvingen we al een scherpe offerte, wat super fijn was. We belden meteen om te zeggen dat we akkoord gingen met de offerte, en om gauw een afspraak te maken. Ze hadden een paar dagen later al een gaatje, waardoor het gehele proces heel snel verliep. De ontruimers hebben de woning leeggehaald en de vloer verwijderd. De spullen die weg konden zijn naar de stort gebracht, de andere spullen moesten een plekje krijgen in de nieuwe seniorenwoning van mijn vader.

Inclusief verhuizing

Doorslaggevend was het feit dat deze ontruimers na het uitvoeren van bijvoorbeeld een woningontruiming in Deventer, ook een verhuizing konden doen. Zodoende hebben de ontruimers van 038 Woningontruiming na het ontruimen van de oude koopwoning van mijn vader, de inboedel die hij wilde houden ook meteen naar het nieuwe huis gebracht. Ik zou de diensten van 038 Woningontruiming dus ook zeker aanraden! Neem voor meer informatie gerust een kijkje op de website.

Gerelateerde artikelen