De badkamertrends van tegenwoordig

Een badkamer, zoals die tegenwoordig wordt gebruikt, dient niet alleen om je te wassen, maar is ook een plek waar je heerlijk kunt relaxen. Wil je je in een badkamer heerlijk kunnen ontspannen, zal daar ook de temperatuur aan mee moeten werken. Daarom moet een badkamer een aangename temperatuur hebben. Je ochtendhumeur zal ervan verbeteren.

Soorten badkamerverwarming

Voor het ultieme badkamer comfort kunnen er meerdere manieren van verwarming toegepast worden. Daarbij kun je denken aan vloerverwarming, radiatoren, elektrische kachel of infrarood verwarming.

Vloerverwarming is een badkamer is heerlijk. Het geeft een voldaan gevoel als je tijdens de koude dagen ’s ochtends met je blote voeten op een verwarmde badkamervloer loopt. Je gaat met plezier naar de badkamer. Je kunt gebruik maken van een elektrische vloerverwarming of een waardoor door buizen warm water doorstroomt. Beide systemen kunnen perfect in een badkamer gebruikt worden.

Radiatoren in een badkamer zijn onmisbaar als er geen vloerverwarming is. Wanneer er geen radiator gebruikt zou worden, zal het koud zijn wanneer er geen vloerverwarming is. Tegenwoordig worden designradiatoren gebruikt. Op een designradiator kun je gemakkelijk je handdoek drogen. Er zijn designradiatoren met horizontale en verticale buizen. Ze geven de badkamer een luxe uitstraling. Je moet een radiator altijd op een buitenmuur plaatsen of onder het raam. Om een optimaal effect te hebben van de warmte van een radiator is het belangrijk dat hij op een afstand van 3 à 5 cm vanaf de muur wordt geplaatst en 10 à 15 cm vanaf de vloer.

De belangrijkste badkamertrends

Bij de badkamertrends van tegenwoordig worden veel design radiatoren gebruikt die een strakke vorm hebben. Om de radiatoren in te passen bij de inrichting van je badkamer zijn ze ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Helemaal terug van weggeweest zijn de ledenradiator. Deze kolomradiator zijn brede radiatoren, zoals ze vroeger ook werden gebruikt. Door de verschillende kleuren kun je ze in iedere badkamer gebruiken. Vervolgens bestaat ook nog de mogelijkheid om een elektrische radiator te gebruiken. Omdat je cv-ketel niet hoeft aan te springen bij gebruik, bespaart hij dus energie.

Gebruik maken van een infraroodpaneel

Infraroodpanelen worden tegenwoordig vaak in een badkamer gebruikt. Dit is de beste manier om je badkamer te verwarmen zonder dat je gebruik hoeft te maken van je cv. Ze zijn goedkoop om aan te schaffen en ze hebben een laag energieverbruik. Dit zijn allemaal methodes om je badkamer te verwarmen met de juiste badkamertrends. Ook bij de woontrends worden deze manieren van verwarming toegepast. Bij de woontrends van tegenwoordig wordt vaak gebruik gemaakt van een vloerverwarming. Bij de inrichting hoeft men dan niet te letten op wat voor soort radiatoren geplaatst moeten worden.

Gerelateerde artikelen