De mooiste bloemenvazen in huis

Iedereen houdt wel van een mooie bos bloemen in huis, maar je hebt natuurlijk ook een goede vaas nodig waar deze bloemen het beste tot hun recht komen. Gelukkig zijn er heel veel verschillende vazen van verschillende materialen. De vraag is alleen welke vaas het beste in jouw huis past. In dit artikel lees je wat de mooiste bloemenvazen voor in huis zijn. Zo kun jij zelf bepalen welke vaas geschikt is voor jouw woning.

Bloemenvazen

Bloemenvazen zijn natuurlijk echte klassiekers als je op zoek bent naar een simpele vaas voor in huis. Dit zijn vaak simpele designs zonder al te veel versieringen. Vaak is het materiaal van glas gemaakt dat volledig transparant is. De vormen zijn meestal vrij strak met weinig hoeken. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vaas minder opvalt en dat alle aandacht wordt gevestigd op de bloemen. Dit is dus de perfecte vaas als je jouw bloemen goed wilt uitlichten en minder aandacht wilt leggen op de vaas zelf. Daarnaast kan een dergelijk simpele vaas ook heel elegant zijn in een modern interieur.

Keramieken vazen

Wie op zoek is naar een zeer stijlvolle vaas zal waarschijnlijk heel gelukkig zijn met een keramieken vaas. Keramiek is aardewerk dat wordt gevormd door verschillende materialen onder hoge druk te verhitten. Deze techniek wordt al sinds de oudheid gebruikt en er worden vandaag de dag nog steeds excentrieke vazen op deze manier gemaakt. Het grote voordeel is dat keramiek in veel verschillende kleuren en designs kan worden geleverd. Je zult dus nooit met een saaie vaas thuiskomen. Een keramieken vaas geeft meer sfeer aan je woning en is een echt kunstwerk dat het interieur van jouw huis verrijkt.

Trendy vazen

Wie echt van stijl houdt zal waarschijnlijk uitkomen bij trendy vazen. Bij deze vazen ligt de focus voornamelijk op het design. Er wordt vaak gekozen voor excentrieke vormen. Zo vind je hier maar weinig rechte vazen met hoeken. In plaats daarvan hebben deze vazen juist veel kronkels en aparte vormen. Het is als het ware een kunstwerk, maar de functionaliteit wordt natuurlijk niet vergeten. Deze vazen zijn zeer stevig en bieden een goede ondersteuning voor jouw mooie bos bloemen. Droogbloemen komen bijvoorbeeld heel goed tot hun recht in een trendy vaas.

Vintage vazen

Het is tegenwoordig helemaal in om voor een vintage look te gaan. Oude voorwerpen en designs zijn helemaal in. Natuurlijk kunnen bloemenvazen niet achterblijven in deze trend. Daarom zijn er tegenwoordig veel vintage vazen op de markt. Dit zijn vazen die lang bewaard zijn gebleven of nieuwe vazen die zijn gebaseerd op de stijl van oude vazen. Je vindt hier vooral vazen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt en die een eenvoudig, maar praktisch design hebben. Met vintage vazen haal je een tijdloos design in huis.

Gerelateerde artikelen