Jij bent je omgeving… en andersom!

Waarom zou je dat niet compleet te gelde maken? Door je interieur – en je tuin, trouwens – aan te passen aan jezelf, word je een stuk gelukkiger. Kunstenaars, zoals Picasso, hadden hun fases. De ene was rood, de andere blauw en dan weer een andere kleur. Schilders van vandaag de dag willen ook om de zoveel tijd iets anders doen en werken maken in een bepaald thema. Zij veranderen en laten dat zien in de doeken die ze afleveren. Voor beeldhouwers geldt dat net zo.

Wat we daarmee maar willen zeggen is dat je vast wel eens iets leuk hebt gevonden. Oftewel, je bent het ontgroeid. Dat is heel normaal. Tijden veranderen en jij ook. Dus waar je je mee omringt, is eveneens aan transformaties onderhevig. Bepaalde muziek, films, literatuur die je vroeger verslond, daar moet je nu niks meer van hebben. En andersom: waar je eerder je neus voor ophaalde is nu waar jij min of meer voor leeft.

Dat betekent ook dat jij bepaalde materialen en kleuren in jouw woonkamer op een gegeven moment niet meer bij je vindt passen. Geeft niks: zolang je daar de financiële middelen voor hebt, pas je die gewoon aan, toch?

Belangrijk

De ene persoon wil sneller iets anders in zijn of haar leven dan een ander. Er is dus geen limiet dat zegt dat jij nog langer van je huidige omgeving moet ‘genieten’ terwijl je interieur je eigenlijk alleen maar tegenstaat. Kortom, niks of niemand gaat voor jou bepalen wanneer jij alle aanpassingen die je hebt gedaan – of laten doen – weer over de kop ‘mag’ gaan gooien. Zodra jij minder of helemaal niet gelukkig meer bent, wordt het tijd om een metamorfose in te zetten.

De ruimte

Moet alles van de grond af anders – letterlijk? Dat kan, hoor. Je vloer(bedekking) moet er misschien wel aan geloven. Je muurverf of behang ook. En komt het plafond zogezegd naar beneden – als in, het vliegt je aan? Dan gaat ook daar een streep door en regel je vervanging. Kleuren en materialen bepaal je allemaal zelf. Kijk wel naar de praktische kant. Isolatie van geluid en warmte en ook het gebruikscomfort, bedoelen we daarmee. En zorg uiteraard dat alles visueel mooi bij elkaar aansluit.

Meubilair

Praktisch gezien moet je meubilair op alle fronten jou gelukkig maken. Oftewel, het moet nog fijn zitten, het dient in degelijke staat te zijn en ook te passen bij je kamer. Is dat niet langer het geval? Dan maak je er iemand anders blij mee, breng je het naar de stort of liever nog naar een plaatselijke kringloop, waar je meteen vervanging kunt scoren. tenzij je geld genoeg hebt voor een compleet nieuwe set, natuurlijk. Een ander optie is om je oude meubilair te verkopen. Houd je d’r nog wat aan over ook!

Voor de mooi

Allerlei versieringen zijn in jouw interieur mogelijk en je hebt er misschien al een aantal in opgenomen. Denk aan afbeeldingen aan je muur of op je kast. Foto’s, posters, illustraties, schilderijen en dergelijke. En beeldjes, souvenirs en andere decoraties. Oh, en laten we planten niet over het hoofd zien. Heb je niet veel op met verzorging ervan? Dan kun je de boel met droogbloemen en/of kunststof planten en bloemen opleuken! Scheelt weer tijd en ze maken je woonkamer helemaal af!

 

Gerelateerde artikelen