Deze accessoires heb je nodig tijdens het barbecueën

Als je een barbecue gaat aanschaffen, dan weet je waarschijnlijk al welke je ongeveer wilt voor je op pad gaat. Als je een ervaren grillmeister bent dan weet je ook wel hoe je hem het beste kunt schoonmaken. in je hoofd fantaseer je al welk stuk vlees je als eerste op het vuur gaat leggen zodra de barbecue ontstoken is. Maar daar ben je er nog niet mee. Als je echt goed wilt grillen dan kun je niet zonder een aantal accessoires. Hiermee kom je pas echt goed voor de dag. En het maakt het barbecueën ook echt leuker. Welke hulpmiddelen dit zijn? Hieronder nemen we je mee in de opties.

Barbecue thermometers

Om te beginnen zijn er de barbecue thermometers. Zeker als je een beginnende griller bent, kun je niet zonder dit hulpmiddel. Je zult namelijk merken dat het bereiden van vlees een stuk moeilijker is dan in een pan op het gasfornuis of elektrische kookplaat. Hoe komt dit dat het moeilijker is? Nou, dan zit hem in de temperatuur. Deze temperatuur is bij het barbecueën namelijk minder stabiel dan bij het bakken op een gasfornuis of elektrische kookplaat. Dit heeft als gevolg dat het lastig is in te schatten wanneer een stuk vlees gaar is. Je wilt natuurlijk niet dat het vlees te kort of te lang op de gril ligt. Dat gaat namelijk ten koste van de smaak. Ook kan het voor de gezondheid een gevaar opleveren als je bijvoorbeeld vlees serveert wat nog niet helemaal goed gaar is.

Een barbecue thermometer is hierbij een uitkomst. Er zijn barbecues die deze functie hebben ingebouwd. Je ziet ze dan vaak in het deksel zitten. Ga je echter grillen op een relatief simpele houtskool barbecue, dan heb je deze luxe niet. Een thermometer is dan gewenst. Deze kun je in het vlees steken en je kunt vervolgens de temperatuur aflezen. Er zijn ook digitale thermometers. Deze hebben als voordeel dat ze nauwkeuriger de temperatuur aangeven. Je kunt ook nog verder gaan en gaan voor een exemplaar die je zelfs op bijvoorbeeld je smartphone of tablet af kunt lezen. Het is maar net wat jij wilt. Kies een exemplaar die voor jou fijn werkt en serveer je vlees voortaan exact zoals het zijn moet. Jouw gasten zullen hun vingers aflikken bij het eten dat je ze voorschotelt.

Barbecue schorten

Een echt barbecue schort mag ook niet ontbreken. Het staat goed en komt professioneel over. Je kunt zelfs kiezen voor een schort met een opdruk. Een schort bedrukken kun je bijvoorbeeld doen met jouw naam of een tekst zoals grillmeister.

Je kunt kiezen voor een schort waar je ook nog wat barbecue gereedschap in kunt stoppen. Denk hierbij aan een omdraai tang. Dit is wel zo handig. Zodoende heb je deze hulpmiddel altijd bij de hand.
Kies bij voorkeur voor een leren BBQ schort. Deze is duurzaam en ook nog eens goed schoon te maken. Een goed schort zorgt er bovendien voor dat je goede kleren die je eronder draagt schoon blijven en niet worden bloot gesteld aan warmtevonkjes welke gaatjes zouden kunnen veroorzaken. Ga je voor simpel schort dan is dit vaak niet voldoende om bovenstaande te voorkomen. Een goede leren schort is stevig en dikker.

Ken jij iemand die het helemaal fantastisch vindt om te grillen aan de barbecue? Dan is een schort ook nog eens een geweldig cadeau om te geven. Voor Vaderdag kan het overigens ook uitstekend.

Barbecue handschoenen

Goede handschoenen mogen ook niet ontbreken. Onderschat niet het warme omhoog spetterende vet vanaf de barbecue. Je wilt natuurlijk geen brandplekken oplopen tijdens het grillen. Bovendien maken deze handschoenen tezamen met het schort jouw barbecue outfit helemaal af. In combinatie met een schort is het natuurlijk helemaal een geweldig cadeau.

Grillmatten

Als jij regelmatig grilt met de barbecue, dan ken je het volgende probleem waarschijnlijk wel. Vastplakkende etensresten aan de grilplaat. Je voorkomt het eigenlijk niet als je rechtstreeks op de grilplaat bakt. Er zijn verschillende trucjes om deze resten er na het grillen weer af te krijgen. Maar een leuke klus is het gewoon niet. Je wilt het dan ook het liefste voorkomen dat deze resten aan je grilplaat gaan vast zitten. En dat kan.

Schaf hiervoor een grillmat aan. Een grillmat kun je simpelweg over het rooster leggen. Hierdoor krijgt het vlees geen kans om vast te gaan zitten aan dit rooster. Hoe werkt dit? De matten beschikken over een anti aanbak laag. Ideaal.
Deze matten zijn vele malen makkelijker te reinigen dan het grilrooster zelf. Het heeft bovendien geen enkele invloed op de smaak van het vlees. Deze blijft volledig intact.

Gerelateerde artikelen