Het kopen van een serre: hier moet je op letten

Een buitenkamer, oftewel serre heeft ontzettend veel voordelen! Je kan een serre gebruiken als verlengstuk van je woning, kas voor je bloemen en planten en als werk- of chillplek. In de serre ervaar je een buitengevoel en heb je tevens hetzelfde comfort als binnen. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij een serre kopen.

Grootte van de serre

Voor je gaat kijken naar een serre is het van belang om de grootte en ruimte in je tuin te bekijken. Bij een grotere tuin is het makkelijker om een buitenkamer te nemen. Het is belangrijk dat de serre, mocht je een kleine tuin hebben, niet alle ruimte inneemt. Het is daarom belangrijk om je tuin op te meten, zodat je kan zien hoe groot je serre kan worden. De verhoudingen moeten kloppen, zowel met je woning als met je tuin.

Aluminium serre

Bovendien is het materiaalsoort van de serre belangrijk. Bekijk vooraf de mogelijkheden, zodat je weet wat jou het meeste aanspreekt. Aluminium is een erg populair materiaal. Aluminium is een sterk materiaal, maar licht van gewicht. Hierdoor kiezen veel mensen voor dit materiaal. En daarom is het ook meer dan geschikt als materiaal voor een serre/buitenkamer. Bovendien is aluminium bestand tegen zowel regen, sneeuw, zon, hagel enzovoort. Het kan dus tegen diverse weersomstandigheden. Aluminium is ten slotte onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Vergunning

Een buitenkamer of serre kan je zien als aanbouw aan je huis. Het is van belang om vooraf te kijken of een vergunning noodzakelijk is. Het komt het vaakste voor dat men een vergunning nodig heeft om een serre aan de voorzijde van de woning te plaatsen, echter kan dit ook zo zijn voor een serre aan de achterkant van de woning. Het is dus belangrijk om dit goed uit te zoeken.

Inrichting

Een serre kan je volledig naar jouw stijl inrichten. Je kan er een knusse plek van maken, waar je op je gemak kan zitten. Dit kan je doen door er een bankje in te zetten, aangevuld met een (salon)tafel. Je kan het naar je eigen smaak maken door de serre in te richten met persoonlijke spullen, bijvoorbeeld foto’s of souvenirs van je vakantie. Door de serre te matchen met het interieur van je woning zorg je voor meer harmonie.

Planten

Een buitenkamer is een verlenging van je woning, geplaatst in je tuin. Het kan leuk zijn om veel bloemen en planten neer te zetten in de serre. Let wel op de ruimte die je in de buitenkamer hebt, je wil er nog wel doorheen kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan de Strelitzia, een grote plant, gecombineerd met diverse kleine planten zoals cactussen of een pannenkoekenplant. Daarmee zorg je voor een ruimtelijk effect, met veel groen. Planten houden van licht, dus een serre/buitenkamer is een perfecte plek.

 

Gerelateerde artikelen