Deze drie ideeën geven een flinke boost aan je achtertuin deze zomer

Ben jij van plan flink te investeren in je achtertuin en wil je graag wat vernieuwing aanbrengen? Een ontzettend goede keuze wat ons betreft, want je zal waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in je tuin. Bedenk van tevoren goed hoe groots je het precies wilt aanpakken. Wil je volledig opnieuw beginnen en alle tegels eruit slopen of ga je voor een iets subtiele aanpak? Weet je nu niet zo goed waar je moet beginnen? We geven je graag wat goede ideeën om een start te maken aan jouw droomtuin.

Vermijd lompe raambekleding

Uiteraard wil je niet te veel warmte binnenhalen, maar wil je ook niet je hele huis bekleden met lompe rolluiken. Als je in de tuin zit wil je natuurlijk niet tegen een potdicht huis aankijken. Wat dacht je van een solar rolluik, welke op zonne-energie werkt en een zeer strakke uitstraling heeft? Deze draagt niet alleen bij aan het buitenhouden van de hitte, maar zorgt voor een verzorgde uitstraling aan de buitenkant van je woning. Doordat ze ook nog eens extra duurzaam zijn, scheelt het weer op je energierekening!

Zorg voor extra comfort

Er zijn ontzettend veel manieren om voor extra comfort te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe loungebank waar je urenlang kunt vertoeven of wellicht een fijne koffietafel om ’s ochtends de dag aan te beginnen. Uiteraard kun je comfort ook in andere dingen vinden, zoals een fijne plek om in de schaduw te zitten zoals een overkapping. Maak een fijne hoek waar je lekker je ding kunt doen. Of dat nu een boek lezen in de schaduw is of de dag beginnen met een heerlijk kopje koffie in de zon; maak er ruimte voor!

Een buitenkeuken installeren

Als jij een simpele barbecue in de tuin niet goed genoeg vindt om jouw kookkunsten te kunnen showen, wordt het misschien tijd voor een fijne buitenkeuken. Je kunt tegenwoordig een buitenkeuken op maat en naar behoefte laten inrichten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi werkblad met een koelkast eronder waar je al je snacks, witte wijn en biertjes koel kunt houden? Of wellicht wil je volledig uitpakken met een biertap of pizza-oven? De opties zijn echt eindeloos, dus ontwerp jouw droomkeuken deze zomer nog en zet direct wat lekkers op tafel!

Gerelateerde artikelen