De mogelijkheden van plissegordijnen

Raamdecoratie geeft de finishing touch aan je interieur. Gelukkig is er veel mogelijk wat dat betreft, want het verschilt per huis welke optie de beste keuze is. Daarnaast is het natuurlijk ook erg persoonlijk. In dit artikel lees je meer over plisségordijnen. Vragen zoals “wat zijn plisségordijnen precies?” en “waar moet je allemaal op letten?” beantwoorden we hieronder!

Wat zijn plisségordijnen?

Plissegordijnen vouwen zichzelf helemaal op als je ze opent. Het is een van de populairste raamdecoraties op de markt. De stof heeft een prachtige plooi en je kunt de gordijnen zowel van boven als van onderen sluiten. Ze worden dan respectievelijk top down plisségordijnen en bottom up plisségordijnen genoemd. Plisségordijnen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor in de huiskamer, mede vanwege de rustgevende uitstraling. Daarnaast zijn er allerlei varianten van het plisségordijn mogelijk: denk maar bijvoorbeeld aan rolgordijnen met plissé. Verder valt er te kiezen uit een koordbediening of een handvat.

Plisségordijnen en dakraam

Plisségordijnen zijn ook prima geschikt voor in een dakraam. Ideaal, want ze sluiten mooi aan bij de randjes en dus ziet het er netjes uit. Je kunt gewoon kiezen voor dezelfde kleur als andere raamdecoratie in huis, zodat je interieur een gestroomlijnde uitstraling krijgt.

Wanneer kies je voor plisségordijnen?

Wanneer kies je eigenlijk voor plisségordijnen? De meeste mensen vinden plisségordijnen erg mooi bij ramen waar direct zonlicht komt. Het licht schijnt dan tussen de plooien door naar binnen en dit geeft een leuk effect in huis. Maar plisségordijnen zorgen ook voor een opgeruimde sfeer, want de gordijnen hangen bijvoorbeeld niet op de grond en dus heb je geen rommelige kamer. Houd er alleen wel rekening mee dat je specifiek voor verduisterende plisségordijnen kiest als je wilt dat de kamer goed donker wordt met de gordijnen dicht. Bij reguliere plisségordijnen schijnt er namelijk altijd iets van licht naar binnen.

Allerlei kleuren mogelijk

Maak je interieur helemaal af door te kiezen voor een mooie kleur die bij de rest van het huis en bij jouw persoonlijke smaak past. Heb je bijvoorbeeld veel blauw in huis, dan kies je voor plisségordijnen in een blauwe tint. Maar je kunt natuurlijk ook voor een contrasterende kleur kiezen. Heb je een vrij donkere huiskamer? Dan kies je voor een plisségordijn in een lichte tint zoals beige of gebroken wit. Of andersom: een lichte kamer maak je geheel in stijl af door plisségordijnen in een donkere kleur op te hangen in bijvoorbeeld marineblauw, bosgroen of bordeauxrood. Struin het internet af voor inspiratie of ga langs de woonwinkel om je te laten informeren over de nieuwste kleurentrends in plisségordijnen. Je staat verstelt over wat er allemaal mogelijk is!

Gerelateerde artikelen