Dit kan niet missen op jouw dakterras

Het is echt enorm fijn om een dakterras te hebben. Want als je in een appartement of iets vergelijkbaars woont heb je vaak geen tuin, en dan is een dakterras toch wel heel prettig. Een soort balkon, maar dan lekker groot en ruim. Als je een dakterras wil inrichten, hoe doe je dat dan het beste? Wat zijn dingen die je niet kunt vergeten? De volgende dingen zijn ideaal voor het leuk en gezellig maken van je dakterras.

Een fijne tuin set

Als je een lekker groot dakterras hebt, is het natuurlijk fijn als je hier ook goed kunt zitten. Een fijne tuin set is dan ook onmisbaar. Een lekker ruime tuintafel met bijpassen de stoelen kunnen zeker niet ontbreken. Zet deze op een handige plek – niet midden op het dakterras, maar ook niet weggestopt in een hoekje. Zoek wat de beste lay out is en ga hiermee verder.

Opbergruimte

Je hebt waarschijnlijk wel het een en ander liggen waarvan het gewoon handig is als je het buiten laat liggen. Dan is opbergruimte wel erg fijn. Als je geen schuurtje of iets dergelijks hebt, dan is iets van een stellingkast altijd een goede oplossing. Je kan natuurlijk ook zelf een kast in elkaar zetten van hout. Zo kun je precies zorgen dat de kast het perfecte formaat is voor jouw dakterras. Dat is natuurlijk ideaal.

Deurmatjes

Je wil niet dat je steeds met vieze voeten naar binnen en naar buiten loopt. Zeker als het geregend heeft, krijg je al snel voetvegen in je huis. Leg daarom zowel binnen als buiten een deurmat neer. Zoek bijvoorbeeld online een buitendeurmat of kijk in de winkels wat de mogelijkheden zijn. En binnen leg je een mooie inloopmat zodat je nooit met vieze voeten het huis binnen zal lopen.

Maak het sfeervol

Met alleen wat meubels ben je er nog niet. Nu is het tijd om sfeer te brengen op je dakterras. Dat kan op verschillende manieren. Tuinverlichting is leuk om neer te zetten of op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld ook lampjes langs de railing hangen. En verder doen bijvoorbeeld kaarsen het altijd goed. Met citronella kaarsen hou je ook nog eens de muggen weg. Ook kun je kiezen voor een vuurschaal of -korf. Zorg dat je wat hout achter hebt liggen en maak ’s avonds een lekker gezellig vuurtje. Het zorgt zowel voor warmte als voor een gezellige avond, dus dit kan zeker niet ontbreken op jouw dakterras. En als laatst natuurlijk nog je vrienden of familie.

Gerelateerde artikelen