Deze pannen moet je in huis hebben!

Als je eenmaal op jezelf woont of samenwoont ben je elke dag wel bezig met koken. Het is dan ook wel zo fijn om goede kwaliteit pannen te hebben. Je wilt echter niet hele kasten vol met pannen hebben, want je hebt daar niet altijd de ruimte voor. Daarnaast is het lastig te bepalen welke pannen nou écht goed zijn om te hebben. Er zijn altijd pannen die blijven liggen en pannen die je altijd pakt. Hier staan een aantal pannen die je echt niet kunt missen!

Wokpan

Als je een lekkere snelle hap wilt maken is een wok echt onmisbaar. Dit is vooral handig als je niet veel tijd hebt om te koken en toch wat lekkers wilt maken. Je kunt al makkelijk de lekkerste gerechten maken met wat groente, vlees en wat sojasaus. Zorg voor wat rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd klaar! Het fijn aan een wok is dat als je een goede grote wok hebt, je er nog veel meer mee kan doen dan wokken. Wat dacht je ervan om is een keer wat noodle soup te maken in een wok? Dat kan ook prima! Je kunt gemakkelijk soepen koken en dergelijke, omdat een wok een goede anti-aanbaklaag heeft. Daarnaast heeft een wok vaak extra smaken die deze opneemt. De ideale pan om in huis te hebben!

Grillpan

Dit is nog zo’n fantastische pan. Vooral als je wel van een lekker stuk vlees houdt is een grillpan ideaal. Veel grillpannen kun je ook goed in de oven doen, dus je kunt er gemakkelijk mee braden! Dit is vooral handig als je geen braadpan hebt of een kleine oven. Veel braadpannen zijn erg groot en dan is het moeilijk om iets te braden als de pan niet eens past in jouw oven. Natuurlijk hoef je niet alleen vlees te eten om te genieten van een grillpan. Zo kun je ook een verscheidenheid aan groenten heerlijk grillen.

Kook- en stoompan

Als je van een lekker soepje houdt is het altijd handig om een grote kookpan te hebben. Het is vooral ideaal om ook nog een extra stoompan te halen die erop past. Deze combi zorgt voor heerlijke soepmaaltijden met vers gestoomde groente! Zo heb je geen papperige groenten die te lang gekookt zijn en kun je genieten van een overheerlijke soep. Naast het stomen van groente, kun je ook veel andere dingen stomen. Een voorbeeld is het stomen van cake beslag. Cake beslag? Ja, dat kan! Dit is dus ideaal als je geen oven hebt voor het bakken van een cake. Even lekker stomen en je hebt een heerlijk luchtig en vochtige cake! Een stomer is iets wat niet veel mensen in huis hebben, maar door het te kopen in combinatie met een kookpan bespaar je ook ruimte. Zo hoef je niet een hele aparte grote stoompan te kopen.

Gerelateerde artikelen