3 ideeën voor een leuk nachtkastje

Het nachtkastje is vaak een plek die vergeten wordt bij de styling van je slaapkamer. Toch is een nachtkastje onmisbaar. Naast dat het een opbergplek voor je wekker, telefoon, glas water en favoriete boek is, dient het al belangrijke sfeermaker in je slaapkamer. Wil je weten hoe jij je nachtkastje kunt stijlen? Lees dan snel verder, wij geven je drie leuke opties.

1.   Een krukje als nachtkastje

Is jouw kamer opgeruimd en minimalistisch? Dan is een leuk krukje ideaal als nachtkastje. Krukjes zijn er in talloze maten, kleuren en stijlen. Ga bijvoorbeeld langs de kringloop en koop daar een krukje voor een paar euro. Kom je net wat ruimte te kort? Plaats dan een opbergmandje onder het krukje. Hierin kun je een boek en eventueel oplader kwijt.

2. Nachtkastje met veel ruimte

Heb jij hoortoestellen van de audicien die je ‘s avonds het liefst naast je neerlegt, vind je het fijn om je gebit naast je op het nachtkastje te hebben staan of ben jij iemand die het liefst een boek, tijdschrift én tablet mee naar bed neemt? Dan is een nachtkastje met veel ruimte een must om alles netjes op te kunnen bergen voordat je gaat slapen. Een standaard nachtkastje blijft voor jou dan de ideale oplossing om naast het bed te zetten. De meeste nachtkastjes beschikken namelijk over een lade of kastje waar je veel spullen in kwijt kunt. Wil jij toch iets anders? Ga dan voor een moderne variant en kies een nachtkastje in de vorm van een locker kast.

3. Een zwevend nachtkastje 

Heb je niet veel spullen, maar alleen een wekker op je nachtkastje staan? Dan maakt een mooie zwevende wandplank een perfect nachtkastje. Hierdoor creëer je een rustige sfeer. Een zwevend nachtkastje is ook perfect wanneer je een kleinere kamer hebt. Doordat er niet veel op de vloer staat zal je kamer groter ogen. Met één plank naast het bed creëer je een rustige sfeer. Voor een speels effect hang je juist meerdere planken naast of boven elkaar.

Voor welke van deze drie nachtkastjes ga jij?

Gerelateerde artikelen