3 redenen om te kiezen voor een gietvloer

Vroeger zag je gietvloeren vooral in bedrijven, maar de laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om een gietvloer in hun huis aan te laten leggen. Wij geven je drie goede redenen om ook voor een gietvloer te kiezen in jouw huis.

1. Gemakkelijk schoon te maken

Een gietvloer was natuurlijk niet voor niks populair bij bedrijven. Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Er zitten geen naden of voegen in de vloer waar vuil tussen kan gaan zitten en waar je moeilijk bij kan. Als je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, is een gietvloer schoon houden een koud kunstje. Verder hoef je je geen zorgen te maken als je bijvoorbeeld wijn of vet knoeit. Een vochtig doekje is voldoende om dat schoon te maken zonder dat het vlekken achterlaat.

2. Geschikt voor elke ruimte

Een gietvloer is waterdicht en daarom zeer geschikt om in de keuken te gebruiken of zelfs in de badkamer. De meeste gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming, wat erg fijn is in de woonkamer of slaapkamer. Een gietvloer is zelfs geschikt voor in de garage. Daarnaast is de vloer door de gladde afwerking stofvrij. Door in elke ruimte dezelfde gietvloer te gebruiken, vormt je hele huis een echte eenheid.

3. Het is mooi

De belangrijkste reden om een gietvloer te nemen is natuurlijk gewoon dat het mooi is. Een gietvloer in je huis geeft een strakke, moderne uitstraling. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur, dus kun je je helemaal uitleven. Met de verschillende soorten gietvloeren kun je kiezen voor een glanzende of juist matte finish of voor een stoere betonlook. Met zoveel keuze en mogelijkheden is er altijd een gietvloer te vinden die bij jou en je huis past. Daarnaast is het een goede basis om je interieur verder te stylen met vloerkleden en meubels.

Bron: Woonaholic.nl

Gerelateerde artikelen