Wat is een geschikt bed voor ouderen?

Voor iedereen is het belangrijk om te slapen in een goed bed, maar voor senioren is dit nog belangrijker. Wanneer je ouder wordt krijg je vaak moeite met het in-en uit bed komen. Om op een prettige manier in- en uit bed te komen heeft het lichaam een goede en juiste ondersteuning nodig. Waar moet een geschikt bed voor ouderen aan voldoen? We vertellen het in dit artikel.

Een bed dat verstelbaar is

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het van groot belang dat ouderen makkelijk in- en uit bed kunnen stappen. Voor veel senioren is het oncomfortabel en lastig om vanuit een lage positie uit bed te kunnen komen. Een normaal bed is voor veel senioren dan ook te laag. Het perfecte bed voor ouderen is dan ook een verstelbaar seniorenbed. Een bed dat in hoogte versteld kan worden noemen we ook wel een hoog laag bed. Opstaan wordt op deze manier een stuk gemakkelijker en hulp is hierbij niet nodig. Naast dat het in hoogte verstelbaar is, kan het ook erg prettig zijn dat het ook in lig- of zithouding versteld kan worden. Wanneer er bijvoorbeeld een boek gelezen wordt of tv gekeken, kan het bed in een prettige houding gezet worden. Dit voorkomt nek- of rugklachten.

Een goede ondersteuning

Dat de hoogte en verstelbaarheid van een bed voor ouderen prettig is, is logisch. Maar ook een goede ondersteuning en daardoor comfort zijn erg belangrijk. Iedereen wil immers prettig in bed kunnen liggen zonder klachten te krijgen. Wanneer een matras niet de goede ondersteuning geeft kunnen er namelijk rugklachten ontstaan of bestaande klachten verergeren. Een matras dat een goede ondersteuning biedt is daarom zeker van belang. Juist daarom kiezen steeds meer mensen voor de boxspring bedden van Bedder. Deze bedden bieden een goede ondersteuning en zijn ook verstelbaar. Het is erg belangrijk om er op te letten dat de matras een goede ondersteuning biedt. Daarnaast is het ook belangrijk om voor een goed hoofdkussen te gaan.

De aanschaf van een seniorenbed, hier moet je op letten:

Wil je een seniorenbed aanschaffen? Dan is het belangrijk om eerst de klachten die je hebt op een rijtje te zetten. De specialisten van Bedder kunnen je helpen dit in kaart te brengen en zorgen dat de matras die op maat wordt gemaakt, de juiste ondersteuning biedt. Wanneer in- en uitstappen lastig wordt, er graag in tv gekeken of gelezen wordt, is het belangrijk om voor een elektrisch verstelbaar bed te gaan. Met een afstandsbediening verstel je het bed zo gemakkelijk in de gewenste stand. Daarnaast moet je ook op de volgende punten letten:

  1. Ga voor een bed met een hoge instap die ook te verstellen is.
  2. Zijn er hulpmiddelen nodig voor het in- en uit bed komen?
  3. Ga voor een bed met een mooie uitstraling, seniorenbedden zijn tegenwoordig ontzettend hip.
  4. Wist je dat de bedden van Bedder onder zorgbedden vallen? Hierdoor kunnen ze (deels) door de zorgverzekering vergoed worden.

 

Gerelateerde artikelen