Een donkere vloer in de woonkamer: 3 inspiratie

Een donkere vloer in je woonkamer is echt prachtig. Eigenlijk willen we het dan ook iedereen wel aanraden, maar sommige mensen vinden dat spannend. Helemaal niet gek, want het is wel een stukje uitdagender dan een gewone lichte vloer. Maar absoluut geen reden om het niet te doen, en daarom willen wij je overtuigen met een paar geweldige voorbeelden ter inspiratie.

Een tip willen we wel even vooraf geven: als je een nieuwe vloer kiest, neem dan ook de tijd om de juiste ondervloer uit te zoeken. Klinkt niet zo leuk, maar daar ga je veel profijt van hebben! We helpen je graag met een paar tips voor het uitkiezen van een ondervloer. Maar eerst gaan we eens kijken naar deze 3 geweldige voorbeelden van ruimtes met een donkere vloer.

Zwarte vloer, grijze muren

Een zwarte vloer kan heftig klinken en als je dan denkt dat er een grijze muur bijkomt?! Misschien zullen mensen je voor gek verklaren, totdat ze het resultaat zien. Want uiteindelijk wordt dat hartstikke stoer. Kies ook voor een paar bijzondere platen op de muur en stoere meubels van hout. Zo breng je veel karakter in jouw stoere woonruimte. Dit is het mooiste als je grote ramen in je kamer hebt en anders is het belangrijk om je kamer goed op te lichten met een wit plafond, lichte accessoires en een goed lichtplan. Kies je voor een houten vloer, weet dan wel dat je een houten vloer moet schuren. Gelukkig hoeft dat maar eens in de vijf jaar.

Donkere visgraat

Visgraat is zo ongelofelijk chique! Combineer dat met de donkere kleur en het is oogstrelend. Laat het chique karakter van de visgraat niet los, dus zet elementen in je kamer die dit versterken. Denk aan een sierstrip op het plafond of prachtige en suite deuren. Als je bang bent dat het te oubollig wordt, dan kun je er heel leuk grappige accessoires bij doen, zodat het meer eigentijds wordt. Denk aan een lamp van een aap of leuke posters met grappige teksten.

Donkere hal

Een halletje of overloop is vaak klein en meestal durf je dan geen donkere vloer te kiezen. Daardoor oogt de ruimte vaak nog kleiner. Maar dat hoeft niet! Maak je muren lekker licht en werk met spiegels. Daarnaast kun je ook hoog aan de muur een plankje plaatsen met daarop een plant die naar beneden groeit. Zo lijkt de ruimte optisch groter.

Gerelateerde artikelen