Geef je huis en tuin meerwaarde met een houten overkapping

Nu ons leven zich voornamelijk in en om het huis afspeelt, is het belangrijker dan ooit om het thuis gezellig te maken. Het zonnige en overwegend droge weer van de laatste tijd, lijkt de perikelen van de huidige periode gelukkig iets te verzachten. Ook kunnen we daarom volop van de tuin genieten. Wil jij het nuttige met het aangename verenigen door je tuin helemaal af te maken met een nieuwe aanwinst? Als je handig bent en van klussen houdt, is het een prima plan om een houten overkapping te plaatsen. Hiermee creëer je meerwaarde voor de uitstraling van je tuin én die van je woning.

Vier seizoenen genieten

Wil jij ook het liefste vier seizoenen lang van de buitenruimte bij jou thuis genieten? Met een houten overkapping is het mogelijk! Die is er in vele soorten en maten. Ben je een liefhebber van het buitenleven? Dan biedt een veranda je alle plek om daar met volle teugen van te genieten. De constructie bouw je vast aan je huis of aan je schuur en is te realiseren in tal van stijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke, moderne of romantische veranda. Door deze overkapping in te richten met comfortabele tuinmeubelen, ontstaat een riante plek om heerlijk te loungen. Houd je van urenlang tafelen in de buitenlucht? Plaats er dan ook een eettafel. Regen en wind zullen geen roet in het eten gooien, want jij en je gasten zitten knus en beschut. Door heaters op te hangen, is het er ook in de herfst en de winter goed toeven.

Stijlvolle opbergplek

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een kapschuur gedacht? Dit type overkapping bouw je door één of twee zijwanden, een wand aan de achterzijde en daarbovenop een plat of hellend dak te plaatsen. De voorzijde blijft open. Je kunt hiermee alle kanten op. Ook van je kapschuur kun je een tweede huiskamer maken. Maar veel tuinliefhebbers kiezen voor een kapschuur omdat dit een stijlvolle plek is om allerlei spullen op te bergen. Openhaardhout bewaar je schoon en droog in een kapschuur. Net zoals tuinmeubelen en gereedschap, fietsen en andere spullen. Zelf een kapschuur bouwen? Met een goed plan en de juiste materialen is dit redelijk eenvoudig om te doen.

Beschutte stalling

Droom je er al jaren van om je auto of motor beschut te stallen, maar haal je je met de bouw van een garage te veel op de hals? Dan biedt een carport van hout een uitstekend alternatief. Hier bescherm je jouw heilige koe of stalen ros tegen sneeuw, regen, hagel en felle zon. Wil je de carport zelf maken? Dit is leuk om te doen en des te meer voldoening haal je uit je overkapping. Op het internet vind je bouwtekeningen en tips van doorgewinterde klussers en professionals, die goed van pas komen. Die gaan ook over de duurzame en mooie houtsoorten die je het beste kunt gebruiken. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Welke houten overkapping bouw jij in je tuin?

Bron: Woonbunker.nl

Gerelateerde artikelen