Geef je tuin een metamorfose met deze tips!

Nu het weer wat warmer wordt, brengen we graag iedere avond gezellig in de tuin door. Tijd en moeite aan de inrichting van de tuin besteden doen we dan weer een heel stuk minder. Zonde eigenlijk! De zomer is namelijk nog maar net begonnen en vaak belooft de nazomer ook nog prachtig weer. De kans is dus groot dat we de komende maanden nog in onze eigen jungle te vinden zijn. Uiteraard wil je dan wel dat alles er fraai bij ligt. Daarom geven we in deze blog een aantal tips om jouw tuin een grote metamorfose te geven!

Sfeer creëren met verlichting

Zie je het niet zitten om grote aanpassingen te doen? Begin dan met iets kleins. Met verlichting kun je namelijk op een makkelijke manier de hele sfeer in je tuin veranderen! Kies bijvoorbeeld voor moderne lantaarns met fel licht, of ga juist voor een subtiele lichtslinger die je bijvoorbeeld om de takken van een boom drapeert. Verlichting kan meteen een wereld van verschil maken voor de ambiance in je tuin. Ga bij jezelf dus na welke sfeer je graag wilt creëren en zoek daar de juiste verlichting bij.

Tuinhuisje om in te relaxen

Als de zon zich langzaamaan steeds minder laat zien, maar je nog geen zin hebt om maar meteen in de woonkamer te gaan zitten, dan is een tuinhuis een goed idee. Zo zit je toch binnen als het echt koeler begint te worden, maar heb je de rest van de tijd toch nog het gevoel dat je lekker buiten bent. Richt het tuinhuisje daarom in als een buitenverblijf en maak het net zo gezellig als een huiskamer! Verder kun je een tuinhuis natuurlijk ook gebruiken om spullen in op te slaan die je niet meer in je eigen huis kwijt kunt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Duurzame tuinmeubelen in allerlei stijlen

Tuinmeubelen vormen ook een belangrijk onderdeel van de tuininrichting. Tuinmeubelen komen in allerlei soorten, maten en designs, dus kijk vooral hier naar wat jij nodig hebt. Eet je bijvoorbeeld vaak in de tuin? Koop dan een mooie tuintafel-set met heerlijke stoelen. Een lange tuintafel is dan erg gezellig, want dan kan iedereen zo aanschuiven. Of gebruik je de tuin eerder om in te ontspannen? Dan is een grote loungeset misschien een fijner idee. Zo kun je lekker op de tuinbank hangen tot in de late uurtjes. Met een glas wijn en een goed boek kan jouw avond niet meer stuk. Wat voor stijl of functie het ook heeft: tuinmeubelen zijn onmisbaar in een tuin waar je graag veel tijd in doorbrengt!

Gerelateerde artikelen