De kosten van een dakkapel: Wat moet je weten?

Vaak komen er vragen over de kosten van een dakkapel als mensen deze willen laten installeren. Het installeren van een dakkapel kan dan ook op een hele onderneming. Hierdoor is het logisch dat je eerst wilt weten waar je precies aan toe bent. Bij het lezen van dit artikel krijg je meer informatie over alles dat je dient te weten over dakkapellen en dakopbouw.

Bij het laten plaatsen van een dakkapel zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

• De kosten van een dakkapel verschillen per type. Soms heb je bijvoorbeeld een speciale dakopbouw benodigd.

• Het is afhankelijk van jouw situatie of je een dakkapel, nok verlening of een andere manier van dakopbouw nodig hebt. Je doet er dan ook goed aan om een expert om hulp te vragen alvorens je een bestelling plaatst.

Is er een vergunning benodigd voor een dakkapel?

Per gemeente verschillen de regelementen voor dakkapellen en dakopbouw, maar het is bijna altijd nodig om een vergunning te hebben. Om dit aan te vragen, dien je veelal bij het gemeentehuis te zijn. De verdere specifieke informatie zijn te vinden op de website van de gemeente.

De kosten voor een vergunning dien je uiteraard ook mee te rekenen. Deze kunnen oplopen van 200 tot 600 euro. Zonder dat je een geldige vergunning hebt is het niet mogelijk om een dakkapel te bouwen. Als je hier meer informatie over wilt hebben dan hoef je niet altijd alleen bij de gemeente terecht. Er zijn ook online handige hulpmiddelen te vinden om te zien of een vergunning benodigd is voor de bouw van de dakkapel die je wilt.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Dakkapel prijzen kunnen nogal verschillen. Dit is dan ook afhankelijk van een aantal aspecten. Het is dan ook slim om alvorens je bestelt te bedenken wat je wilt hebben, waarom deze manier van verbouwen je voorkeur geniet en wat voor het huis de beste optie is. Aspecten waardoor de prijs van een dakkapel of dakopbouw hoger of lager is, zijn o.a.:

• Hoe groot de dakopbouw of dakkapel is: Het kan zijn dat je een grotere dakkapel wilt hebben dan de standaard is, omdat de zolderkamer in twee verschillende kamers opgedeeld wil worden.

• De materialen van de dakkapel: Het type dakkapel of dakopbouw komt ook in verschillende materialen. De meest gebruikte zijn kunststof of hout. Ook wordt aluminium veel gebruikt bij het afwerken van de dakkapel.

• Het dakopbouw type: Heeft je huis een speciaal gevormd dak, een veel smaller dak of een niet zo schuin dak? In dit geval gebeurd het vaak dat je een speciale dakopbouw benodigd hebt, zoals bijvoorbeeld een nok verlegging of verhoging.

De prijs van een dakkapel loopt dan ook erg uiteen afhankelijk van wat je wilt. De gemiddelde prijs van een dakkapel ligt rond de 5000 euro. Dit kan verder uitlopen als hij verder op maat gemaakt dient te worden.

Bron: Wonenwiki.Be

Gerelateerde artikelen