Geef jouw tuin een make-over!

Kan jouw tuin wel weer even wat vernieuwing gebruiken? Wellicht is het dan tijd om je tuin een leuke make-over te geven. En die make-over? Die kan je op allerlei verschillende manieren realiseren. Wij helpen je op weg met een aantal tips hoe jij kunt zorgen voor een geheel nieuwe look van jouw tuin. Zo ben je misschien nog sneller een stap dichterbij het genot van jouw vernieuwde tuin.

Vervang je huidige grond

Iets wat je tuin al snel een compleet nieuw aanzicht kan geven, is je huidige tegels in de tuin te vervangen, bijvoorbeeld door nieuwe grote tuintegels. Dit kan al zorgen voor een hele frisse, strakke uitstraling. Wil jij je tuin nog chiquer maken? Dan kan je ervoor kiezen om je tuin deels te bestraten met grind. Lekker onderhoudsvriendelijk ook en dus ideaal wanneer je liever niet al te veel tijd besteedt aan tuinieren.

Wil je liever een deel van je tuin van gras voorzien? Wat dacht je dan van het leggen van kunstgras? Bespaart je ook meteen enorm veel tijd en onderhoud.

Breng meer sfeer met planten in je tuin

Wanneer je de wens hebt om je tuin meer sfeer en gezelligheid te laten uitstralen, is het zeker leuk om je tuin te voorzien van leuke planten. Een type plant die bijvoorbeeld onwijs populair is in tuinen zijn haagplanten. Dit vanwege de privacy en verkoeling die het in de tuin biedt, naast dat het natuurlijk prachtige planten zijn. Denk bijvoorbeeld aan haagplanten als de Portugese Laurier of Ligusterhaag.

Meer budget? Maak een gezellige hoek in je tuin

Heb je meer budget om te besteden aan je tuin make-over? Je kan de keuze maken om je tuin te voorzien met een leuke tuinset, bestaande uit tuinstoelen of een -bank en een goede tafel waar je met vrienden en familie kan borrelen of eten. Nog sfeervoller maken? Haal leuke kussens voor op de terrasstoelen of bank. Of leuke decoraties in het hoekje van je tuinset.

Tijd voor de make-over!

Ga je voor jouw tuin aan de slag met bovenstaande tips? Dan zorg je gegarandeerd voor een vernieuwde, frisse look. En niet onbelangrijk: een plek waar je omgeving met alle plezier tijd wil doorbrengen tijdens warme zomerdagen!

Gerelateerde artikelen