Verschillende badkamer kleuren

De kleur van de badkamer heeft veel invloed op de ruimte. Zo kunnen kleuren een ruimte groter of kleiner laten ogen. Maar ook de stijl van de badkamer kan door de kleur worden beïnvloed. We snappen bij Sani4All dat het best lastig kan zijn om de juiste kleur te kiezen voor je nieuwe badkamer. Daarom hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Grijs

Grijs is al een aantal jaren een populaire kleur als het om badkamers gaat. Het grote voordeel van grijs is dat je er verschillende stijlen mee kunt creëren. De kleur is namelijk niet erg uitgesproken. Door grijze tegels bijvoorbeeld te combineren met zwarte elementen creëer je een industriële badkamer. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook houtlook meubels aan toevoegen, waardoor je meer warmte in de ruimte creëert.

Wit

Heb je een kleine badkamer of wil je graag een tijdloze badkamer? Kies dan voor wit. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt, waardoor wit een geschikte kleur is voor kleine badkamers. Daarnaast is wit natuurlijk een tijdloze kleur. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld witte tegels te combineren met trendelementen zoals goudkleurige kranen en marmerlook tegels. Maar je kunt de basis van de badkamer ook wit houden en de badkamer extra sfeer geven door er gekleurde accessoires aan toe te voegen.

Beige

Beige is op het moment een opkomende trendkleur, we zien dat er steeds vaker voor een beige badkamer gekozen wordt. Net zoals grijs is beige een kleur waar je alle kanten mee op kunt. Het verschil zit voornamelijk in de rustige en warme uitstraling die de kleur beige heeft. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van beige tegels en elementen in een andere kleur. Dit zorgt namelijk voor een rustige en ontspannen sfeer.

Groen

Wil je graag wat kleur aanbrengen in de badkamer? Kies dan voor een groene badkamer. Met groen kun je zowel voor een uitgesproken badkamerstijl kiezen als voor een badkamer met een rustige uitstraling. Kies je er bijvoorbeeld voor om een deel van de badkamer te bekleden met een felgroene tegel, dan krijgt deze al snel een kleurrijke uitstraling. Maar je kunt ook bijvoorbeeld voor een zachtgroene tegel of een legergroen badmeubel kiezen, waardoor de badkamer een zachte en natuurlijke sfeer krijgt.

Blauw

De kleur blauw is al een tijdje een populaire kleur in de badkamer. Het is een kleur met een rustige maar sprekende uitstraling, deze kenmerken maken blauw dan ook populair. Ook met deze kleur kun je verschillende kanten op. Zo zien we blauw regelmatig in een landelijke, maar ook in een industriële badkamer voorkomen. Zou je graag wat meer inspiratie op willen doen over de verschillende badkamerkleuren? Bekijk dan eens sani4all.nl! Daar bieden we je meer informatie én inspiratie over de verschillende badkamer kleuren.

Gerelateerde artikelen