Gietvloeren in de badkamer: Wat zijn ze en waarom zijn ze zo populair?

Als het op trends op het gebied van wooninrichting aankomt, moeten ook onze vloeren eraan geloven. De oplettende kijker heeft ongetwijfeld al langer in de gaten dat gietvloeren steeds populairder worden. Waar we ze vroeger voornamelijk in grote panden zoals ziekenhuizen tegenkwamen, zijn ze nu ook steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse huishoudens. Vooral in badkamers zien we deze gietvloeren steeds vaker terugkomen en dat is niet zonder goede reden. Hier bespreken we daarom wat een gietvloer is en de voordelen van een gietvloer in je badkamer.

Wat een gietvloer in de badkamer is

Zoals de naam al doet vermoeden, worden gietvloeren in de badkamer niet gelegd maar gegoten. Een gietvloer bestaat namelijk uit verschillende lagen die elk moeten uitharden zodat de volgende laag aangebracht kan worden. Dat houdt ook in dat elke gietvloer in een badkamer een op maat gemaakte vloer is. Als we kijken naar de verschillende vloeren die voorkomen in badkamers, zien we in oude huizen vooral kleine tegels terug. In wat modernere badkamers zien we steeds meer grotere tegels. Een gietvloer voor in de badkamer is een relatief nieuwe trend, die opvallend veel voordelen biedt.

De voordelen van een gietvloer in de badkamer

Gietvloeren hebben veel voordelen die ze een goede keuze maken voor je badkamer. Ten eerste zijn ze gemakkelijk schoon te maken en laten ze niet snel vuil en stof zien. Dat heeft alles te maken met het feit dat de vloeren gegoten worden. Hierdoor is er geen sprake van naden waar bacteriën en vuil in gaat nestelen. Ten tweede zijn gietvloeren voor de badkamer erg duurzaam en gaan ze lang mee. Ten derde zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ontwerpen, zodat er altijd een is die bij je stijl past. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat gietvloeren in de badkamer bij uitstek geschikt zijn voor vloerverwarming.

Een gietvloer in je badkamer

Als je nu ook een gietvloer badkamer wilt, is het een goed idee om dit te laten uitbesteden aan echte vakmensen. Dat komt omdat er veel werk komt kijken bij het gieten van een dergelijke vloer, waarbij er veel specialistisch materiaal nodig is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het onmogelijk is om dit zelf te doen. Een ervaren klusser zal hier namelijk een echte uitdaging in vinden. Om uiteindelijk te kunnen genieten van een gietvloer in je badkamer die lang meegaat, heb je dan ook even geduld nodig. Eerst moet namelijk de ondergrond voorbereid worden, waarna het ook even duurt voordat de verschillende lagen uitgehard zijn. Nu weet je alles wat je moet weten over gietvloeren en waarom ze in badkamers steeds populairder worden!

Gerelateerde artikelen