Minimalistische tv kasten: hoe haal je het beste uit je kleine woonkamer

Heb je te maken met een kleine woonkamer? Dan weet je maar al te goed dat je op een erg slimme manier om moet gaan met het indelen van de ruimte. Je wilt namelijk dat iedere vierkante meter maximaal wordt benut. En om de ruimte licht en luchtig over te laten komen, is het gebruik van meubilair in een minimalistische stijl een echte must. Een minimalistische is daar een erg goed voorbeeld van. Maar waar herken je deze stijl nu zoal aan? En wat voor soort tv kast komt eigenlijk het beste tot zijn recht in je eigen kleine woonkamer? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Maak gebruik van een tv kast in strakke lijnen en rustige vormen voor een ruimtelijk gevoel

De minimalistische tv kasten, zoals een tv meubel zwevend, herken je meteen aan het gebruik van strakke lijnen en rustige vormen. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de kamer en het geheel gaat nooit té druk worden. En dat is een erg prettige gedachte, want het kijken naar de televisie moet natuurlijk vooral erg ontspannend werken. Een strak en gestroomlijnd design past ook nog eens haarfijn binnen iedere denkbare woonstijl – van industrieel tot aan klassiek. Het is dus erg makkelijk te integreren bij jou in huis. Wel zo fijn om te weten, toch?

Heb je al een keer goed gedacht over het kleurgebruik van de tv kast?

Weet je precies wat voor soort ontwerp je terug laat komen in het interieur bij jou in huis? Dan is het ook een goed idee om meteen te checken wat voor soort kleurgebruik je toe wilt passen. Een tv kast is namelijk in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen. Probeer altijd te werken met lichte en neutrale kleuren, zodat het geheel niet te druk gaat worden.

Lekker veel opbergruimte, zodat spullen beter uit het zicht blijven

Ga daarnaast ook op zoek naar een tv kast met lekker veel opbergruimte. Zo kun je verschillende (waardevolle) spullen beter uit het zicht houden. En hoe meer spullen uit het zicht zijn, des te meer opgeruimd en ook ruimtelijker de kamer lijkt. Voor de nodige sfeer kun je een tv kast wel decoreren met bijvoorbeeld een fraaie kandelaars of gezellige fotolijsten. Ook hier is de gouden regel: less is more. Probeer te werken met een specifiek kleurenpalet voor een rustig en mooi totaalplaatje.

Gerelateerde artikelen