Hoe kun je kosten besparen op je uitbouw

Wil je graag een gedeelte bij je woning aanbouwen, maar ben je erg geschrokken van het kostenplaatje wat er bij komt kijken? Dat is niet vreemd, een aanbouw kost namelijk een heleboel geld. Staat de wens vast? Dan zul je moeten kijken waar je op kunt besparen of flink sparen voor de verbouwing. In dit artikel geef ik je een aantal tips over hoe je het beste kunt besparen op je verbouwing.

Kies een goede aannemer

Niet alleen op sommige producten geldt dat goedkoop duurkoop is, dit kan ook gelden voor diensten. Een goedkope en goede aannemer bestaat simpelweg niet en het is dan ook vaak te mooi om waar te zijn als je een hele goedkope vindt. Vaak krijg je dan later alsnog te maken met veel extra kosten en dat wil je natuurlijk niet. Het is dan ook belangrijk dat je een goede aannemer kiest. Deze mag dan wel iets duurder zijn, maar betaalt zichzelf terug in het nakomen van afspraken en het afleveren van goed werk.

Help zelf mee

Het bouwen van een aanbouw kun je waarschijnlijk niet geheel zelf zonder hulp van professionals. Dit is een te grote klus, zeker als je er totaal geen ervaring mee hebt. Toch zijn er wel dingen in dit proces die jij makkelijk zelf uit kunt voeren. Denk aan het sloopwerk van de huidige gevel, slopen kan iedereen. Overleg met de aannemer welke dingen jij zelf kunt doen en hoe je dat het beste kunt doen. Dit overleg is erg belangrijk om te voorkomen dat jij een verkeerde voorbereiding verricht en de werkers het alsnog moeten oplossen. Ben jij erg handig? Dan kun je misschien de fundering ook wel zelf maken. Vraag ook hiervoor goed na welke producten je moet gebruiken en koop niet zomaar de eerste de beste betonmortel.

Maak een duidelijk ontwerp

Last but not least, maak van tevoren een duidelijk ontwerp, waarbij zowel voor jou als voor de aannemer duidelijk is wat er moet gebeuren. Ben je zelf geen ontwerper of tekenaar en vind je het ook lastig om de technische aspecten in de tekening te verwerken? Laat de tekening dan maken door een ontwerpbureau. Zij weten precies wat er nodig is voor een volledige tekening en kunnen de tekening meteen duidelijk maken voor de aannemer. Zo breng je je boodschap waarschijnlijk veel beter over dan met jouw getekende schets.

Gerelateerde artikelen