Oplossingen om meer ruimte in de keuken te creëren

Een grote luxueuze keuken is vrijwel ieders droom. Toch is er in vele woningen slechts een piepkleine ruimte gereserveerd voor een van de belangrijkste kamers van het huis. Wil jij ook graag meer ruimte creëren in je kleine keuken? Maak dan gebruik van de volgende tips!

Een klaptafel of bar

Wil je graag kunnen eten in je keuken? Een robuuste, landelijke keukentafel staat prachtig, maar zal niet in je kleine ruimte passen. Probeer daarom eens een klaptafel uit. Na het eten, veeg je de tafel schoon en klap je het op tegen de muur. Op deze manier nemen ze minimale ruimte in beslag. Is een klaptafel niet echt jouw ding? Ga dan voor een bar. Deze kan een mooie afscheiding vormen tussen de keuken en de woonkamer en het neemt minder ruimte in dan een normale tafel. Bovendien kun je de bar ook als extra werkruimte gebruiken tijdens het koken.

Maak gebruik van rekjes

Plaats een rekje in de kast dat als het ware een extra verdieping creëert. Op deze manier benut je je kastruimte optimaal. Een hangrekje dat aan de binnenkast van een kastdeurtje wordt gehangen, is de ideale plaats voor kleinere keukenspulletjes die je normaal gesproken op het aanrecht zet. Door deze spulletjes uit het zicht te zetten, oogt je ruimte groter en tegelijkertijd nemen ze in een hangrekje geen extra ruimte in in je kast.

Kleuren en materialen

Houd rekening met welke kleuren en materialen je gebruikt. Vooral donkere kleuren zullen je keuken optisch kleiner laten lijken. Wit en pastel is voor kleinere keukens de betere keuze. Kijk ook naar het materiaal dat je gebruikt. Vervang een of twee houten kastdeurtjes met glazen deurtjes en creëer zo een vitrinekast. Maak gebruik van spiegels en/of glanzende materialen die veel licht weerspiegelen en hierdoor je keuken optisch vergroten.

Bijkeuken laten aanbouwen

Hoewel bovenstaande tips al een geweldig begin zijn, veranderen ze niets aan het aantal vierkante meters keukenruimte. Wil je echt meer ruimte creëren? Overweeg dan een aanbouw. In een bijkeuken kun je van alles kwijt, zoals een (extra) koelkast, de magnetron of ander keukenapparatuur die je minder vaak gebruikt. Daarnaast passen je wasmachine, droger, strijkplank en andere zaken in de bijkeuken, waardoor je zelfs elders in je huis meer ruimte overhoudt. Een bijkeuken laten aanbouwen zal je de ruimte bieden waar je zo hard naar op zoek bent. Bekijk dus snel de mogelijkheden!

Bron afbeelding: Woonkanjer.nl

Gerelateerde artikelen