De 3 mooiste vetplanten voor in je huis

Vetplanten zijn erg leuke kamerplanten. Het zijn eenvoudig te onderhouden kamerplanten en daarnaast hebben ze ook nog eens een exotische uitstraling. Vetplanten zijn er in verschillende soorten en maten en sommige ken je al, zoals de Aloë vera. Deze drie kamerplanten zijn één de leukste kamerplanten voor in huis.

De Aloë vera

De Aloë vera is een erg bekende vetplant, door de gezonde eigenschappen van het sap. Zo wordt het sap gebruikt voor cosmetica, drankjes en zonnebrand. Het is echter, ook een erg leuke kamerplant voor in huis! Het is namelijk een erg eenvoudige kamerplant om te onderhouden. Zo heeft de plant een lichte standplaats nodig en het heeft slechts eens in de 2 weken water nodig. Let er daarom altijd op dat de potgrond enige tijd droog is, voordat je de Aloë vera weer opnieuw water geeft.

De pannenkoekenplant

De Latijnse benaming voor deze kamerplant is Pilea Peperomioides. De benaming is erg passend door de platte, ronde bladeren. Tegenwoordig is deze plant er makkelijk te verkrijgen, in vergelijking met vroeger. Het is een erg eenvoudige plant om te onderhouden. Het heeft namelijk elke week een klein beetje water nodig en heeft de voorkeur voor een zonnige standplaats. Let er hierbij op dat je deze plant niet in direct zonlicht zet in de zomer.

De welige Rhipsalis Pilocarpia

De Rhipsalis is een erg makkelijke kamerplant. De plant is in vele vormen en maten te krijgen en zijn verkrijgbaar met verschillende bladvormen. De kamerplant heeft zeer weinig eisen. Je hoeft de plant alleen water te geven, als de grond volledig is opgedroogd. De Rhipsalis kan ook nog eens direct zonlicht verdragen, waardoor het niet veel uitmaakt wat de standplaats is van de plant. Ook het verpotten hoeft slechts een keer in het jaar worden gedaan.

Bron afbeelding: Woondetective.nl

Gerelateerde artikelen