Het groeit goed met Groeigoed

Zie je door de bomen het bos niet meer en door het onkruid de grond niet meer? Weet je niet meer wat nou het beste is voor je tuin, moestuin, grond, oprit of border. Hoe jij je planten kan laten groeien, het beste voor je groenten en fruit is of wat het mooiste resultaat geeft? Hieronder ga ik je de basis voor de beste bodembedekkers vertellen, zodat je straks gericht kan gaan zoeken. Hoe goed jouw planten groeien, ligt namelijk echt door het soort grond dat je gebruikt. Je kunt uit verschillende soorten bodembedekkers kiezen, elk hebben hun unieke eigenschappen. Ben je benieuwd, lees dan gauw verder.

Hoe vind je de juiste bodembedekker?

De bodembedekkers van Groeigoed zijn echt de finishing touch voor jouw tuin, moestuin, perk of border. Voor een mooie afwerking van je tuin kan je kiezen voor houtsnippers, boomschors, schelpen of achterhoeks padvast. Kies voor houtmulch als onkruid je grootste ergernis is. Dit zorgt er namelijk voor dat je een langdurige kwaliteit bodem hebt, die vrij is van onkruidkiemen. Door je tuin, moestuin, perk of border hiermee af te strooien, voeg je structuur en organische stof toe. Tevens zorgt dit voor een verbeterd waterbergend vermogen. Er is zelfs een bodemdekker speciaal voor kinderen zodat ze op een veilige manier buiten kunnen spelen. Valdempzand is uitermate geschikt om onder klimrekken, glijbanen of klimtoestellen te plaatsen.

Hoe vind je de juiste bodemverbeteraar?

Wil je biologisch of organisch, is je tuin verwaarloosd of zoek je een vliegende start voor je planten? Voor iedereen is er wel een product dat passend is. GFT-Compost wordt vaak gebruikt in de groenvoorziening en fijne tuinbouw, dit geeft een vliegende start aan de planten. Molmmest is een echte krachtpatser en speciaal voor de verwaarloosde en dorre tuin. Liever biologisch, dan is bladaarde je oplossing. Dit behoud goed vocht in je grond en is geschikt voor elke tuin of moestuin. Kies je voor een organische bodem, dan kies je voor champost. Dit is afkomstig uit de champignon teelt. Dit is een natuurlijke meststof en daarom uitermate geschikt voor je moestuin. Voor grond die bestaat uit verschillende grondsoorten waaronder zand, leem en klein kan je kiezen voor de big bag moestuingrond. Deze grond bestaat ook uit voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium, die essentieel zijn voor de groei van je groenten en fruit.

Toepassen van de moestuingrond

Moestuingrond kan je zowel in bakken en potten gebruiken als in je moestuin. Dit om de beste groenten, fruit en kruiden te kweken. Je kan moestuinbed aanvullen of aanleggen met moestuingrond. Bij nieuwe aanleg moet de laag minimaal 20 cm dik zijn, dit zakt namelijk terug naar 15 cm. Gedurende het eerste jaar, hoef je geen bemesting meer toe te voegen. Na een jaar kies je weer één van onze bodemverbeteraars om de bodem weer van de juiste voeding te voorzien. Zorg wel altijd voor teeltwisseling om achteruitgang van de grond te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen